Inhoudsopgave
FOOD INSPIRATION DAY 2010
COLOFON
FOODFUN
tell a
foodfriend
eerdere
edities
FOOD STORY BOARD
BROOD IS GELUK IN JE MOND
Mijn moeder kocht hele broden bij een warme bakker. In vloeipapier omwikkeld kwam het acht-ons-halfom – zo mysterieus was de naam van het brood – tijdens de lunch op tafel. Oh, die geur, het geluk dat je neus binnendringt; zou ik dat nog een keer mee mogen maken?
Voor het snijden kraste zij met het broodmes een kruis op de onderkant. Tweeduizend jaar traditie gevangen in een snelle rituele zegening. Oh, kon ik de volheid van die seconde nog maar een keer ervaren. Ik zou gelukkig zijn.
Vorige week gebeurde het. Collega Moniek was op bezoek geweest bij Hartog's in Amsterdam en ze had een heel brood meegenomen van deze bakker. Het was nog een beetje warm. De boterham werd gesneden. De geur, de smaak, de krokante korst, de textuur: heden en verleden vloeiden ineen tot één langgerekt moment van gelukzaligheid. Ik proefde en at – net als vroeger - zoveel boterhammen tot er niets meer bij kon.
Echt brood is geluk in je neus en mond.
Hans Steenbergen
Succesvolle
brood ondernemers
Mood Inspiration; tijdloze brasserie
TRENDSERIE:
DE E VAN...
Next Generation:
Michel van der Kroft
10x Brood
Trends
CARBON CREDITS