Inhoudsopgave
Boutique Butchers
Coole ambachten
Old school: conserveren
TRENDING TEA TOPICS
Kaaskoppen
En verder:
Maar de aandacht voor het ambacht leeft weer op. En food neemt het voortouw in de herwaardering van het edele handwerk. Jonge mensen worden koekenbakker, slager, imker, kaasmaakster, worstmaker, visroker, koffiebrander, bierbrouwer. Waarom? Rijk zul je er waarschijnlijk niet van worden, maar het vak geeft zo veel meer voldoening dan bezig zijn met spreadsheets en nota’s in een of andere anonieme functie in een groot bedrijf.
Het ambacht is weer cool omdat ambachtelijk werken je gelukkig maakt.
Redactie Food Inspiration
AMBACHT MAAKT GELUKKIG
Weet u wat ik het mooie aan schrijven en publiceren vind? Het is een ambacht. Het is persoonlijk. En van begin tot eind heb je zeggenschap over je product. Ambachtelijk werken was heel vanzelfsprekend in tal van sectoren – van kleermakers tot koekenbakkers – totdat Henry Ford zijn lopende band introduceerde en het werk ontleedde in deeltaken.
Die methode werd overgenomen door alle bedrijfstakken: arbeid specialiseerde, producten werden goedkoper en het ambacht stierf een zachte dood.
Mood Inspiration
Tip ons | WWWeetje