Trending Tea Topics
MAAEMO – Oslo
Restaurant MAAEMO in Noorwegen is pionier in de Natural flora tea. Chef Esben Holmboe Bang geeft aan dat het goed aansluit bij hun ‘wilde’ biodynamische keuken. Esben: doel is koken volgens het Noorse seizoen en klimaat en te gebruiken wat op dat moment in eigen land aanwezig is. We gebruiken traditionele Noorse kookmethodes in onze menu’s.”
MAAEMO – Oslo
MAAEMO is een van de eerste restaurants die een foodpairing van zowel wijn, bier, koffie en thee toepast in één menu. De afwisseling van diverse dranken bij een menu geeft een extra smaakdimensie, die je nog weinig tegenkomt. Thee is een goede begeleider. Esben: mooie van thee- en kruideninfusies is dat je je thee kunt aanpassen aan het gerecht in plaats van andersom. Met kruiden kun je hele mooie combinaties maken. Een komkommer gerecht met daarbij een verse dille infusie uit eigen tuin bleek een gouden combi.”
Koppert Cress – Monster
De cressen van Koppert Cress worden wereldwijd gebruikt om op natuurlijke wijze smaken te versterken in gerechten. Ook hier is de trend naar thee vanuit eigen bodem niet onopgemerkt gebleven. Eric Miete liet me een dag lang mee lopen en samen experimenteerden we met het melangeren en proeven van eigen infusies. Zowel verse cress als gedroogde kan worden gecombineerd met gedroogd fruit en bloesems. De kleuren die ontstaan zijn een lust voor het oog. De cressen geven in gedroogde vorm extra smaak af aan het water. Zo geeft ‘Honny Cress’ (stevia) een natuurlijk zoete smaak zonder dat je daarna nog suiker hoeft toe te voegen.
De Kas – Amsterdam
Bij restaurant De Kas in Amsterdam serveren ze gerechten van eigen kweek en bodem. Je eet letterlijk in de kas, een bijzondere eetervaring. Het menu is altijd een verassing omdat het seizoen en weer de kaart bepalen. Verse kruiden zijn essentieel in de keuken van de Kas. Zij maken hier een eigen productie van Verveine thee. In de zomer kun je die vers drinken zoals munt, in de winter krijg je de gedroogde versie ook van eigen productie. De kleuren van Verveine en het aroma is uniek: een combinatie van munt, citroengras, limoen & wordt geserveerd in een prachtige glazen theepot met Japans porseleinen kopjes.
www.koppertcress.com @koppertcress
THEE VAN EIGEN BODEM
De trend van lokale ambachtelijke producten in de keuken trekt door naar thee en infusies. ‘Natural flora tea’ ofwel thee van eigen bodem is de nieuwe trend. In plaats van het importeren van Aziatische theesoorten zien we nu een verschuiving naar het gebruik van kruiden, bloemen & planten die in eigen land groeien.
TRENDING TEA TOPICS
FOTO'S: KASIA VERMAIRE, REST. DE KAS
TEKST: KASIA VERMAIRE
Maaemo
Maaemo
Koppert Cress
Koppert Cress
De Kas
De Kas
X
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.maemo.no
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.koppertcress.com
http://twitter.com/#!/ericmiete
http://twitter.com/kasiavermaire
http://twitter.com/#!/kasiavermaire