Food Inspiration 51: Liquids Special

Magazine cover

Leading Concepts

Facts & figures
Opening: mei 2011
Oprichters: Simon en Vincent Ferniot
Gemiddeld bonbedrag: 14 euro
Couverts/dag: 200 (waarvan 20-25% take-away)
Totale investering: 580.000 euro
Gemiddelde maandomzet: 90.000 euro
Aantal zitplaatsen: 55
Gemiddelde vloeroppervlakte: 120 vierkante meter
Open: maandag t/m zaterdag

Facts & figures
Opening: september 2010
Oprichter: Jean-Francois Celbert
Gemiddeld bonbedrag: 8,5 euro ontbijt – 16 euro lunch
Couverts/dag: 20 ontbijt, 100 lunch, 30 borrel/after work
Totale investering: 1.600.000 euro
Gemiddelde maandomzet: 200.000 euro
Aantal zitplaatsen: 44 binnen + 20 buiten
Gemiddelde vloeroppervlakte: 300 vierkante meter (30 buiten)
Open: maandag t/m vrijdag

Facts & figures
Opening: november 2011
Oprichter: Vincent Mourre
Gemiddeld bonbedrag: 13 euro
Couverts/dag: 100/130
Totale investering: 440.000 euro
Gemiddelde maandomzet: 30.000 euro
Aantal zitplaatsen: 25
Gemiddelde vloeroppervlakte: 110 vierkante meter
Open: maandag t/m zaterdag

De leden van LeadersClub Frankrijk verkozen in maart de meest toonaangevende Franse foodconcepten voor 2012. Waarop werd gelet? Op innovatie en creativiteit, inspelen op emerging trends, design en sfeer, financiële prestaties en uitrolbaarheid en ontwikkeling van het concept. De Top 3 zijn drie pareltjes, waarbij ‘no-nonsense’, kwaliteit, vintage interieurs, huiskamergevoel is wat deze concepten bindt. Zie hier de opkomst van non-fancy great food.


GOUDEN PALM: BOCO

ZILVEREN PALM: JOSÉPHINE

BRONZEN PALM: MIO PADRE

BOCO
Biologische snel-bistro
Boco is de nieuwe biologische spot in Parijs, waar 100% biologische gerechten van sterrenchefs worden verkocht. Want, zo zeggen de eigenaars: “Je bent 100% biologisch of je bent het niet.” In deze bistro-presto eet je voor minder dan 15 euro in een natuurlijk ogend houten decor. Met steun van getalenteerde chef-koks wordt er vers en smakelijk gekookt, zoals bij deze chefs past.
Boco is een nieuwe beleving voor gehaaste urban gasten: “Je eet gerechten van chef-koks, maar het is heel toegankelijk voor iedereen. Het combineert eco en lekker eten.”

BOCO
3, rue Danielle Casanova
75001 PARIS
www.bocobio.com


JOSÉPHINE
Grootmoeders bakkerij
Bakkerij, patisserie en ‘jolie cuisine’. Bij Joséphine eet men traditionele gerechten met verse ingrediënten, precies zoals oma die vroeger maakte. Eindelijk eens een restaurant ín een bakkerij. Met Joséphine worden bakkerij, patisserie, supermarkt en restaurant bij elkaar gebracht in het zestiende arrondissement van Parijs. In het Bretonse maar tevens eigentijdse design siert overal de beeltenis van Joséphine, de grootmoeder van het oprichter.

JOSÉPHINE
69, avenue Marceau
75116 PARIS
www.josephine-boulangerie.com





<< terug naar beginpagina

MIO PADRE
Mio padre is een Italiaans georiënteerde supermarkt-traiteur naast de beroemde Parijse kerk La Madeleine. Buiten dat je er bijzonder goed kunt eten in een gezellige sfeer, is Mio padre ook een minisupermarktje. Je vindt er focaccia, pasta, salades, kaas- en worstplankjes en veel andere delicatessen. Na het eten is het onweerstaanbaar om nog een lekkernij mee naar huis te nemen.

MIO PADRE
18, Rue Vignon
75009 PARIS
www.miopadre.com







<< terug naar beginpagina

2012 LEADING CONCEPTS
Frankrijk

F&B cost: 30%
Personeelskosten: 20%
(excl. Laboratory costs)

F&B cost: 30%
Personeelskosten: 38%

F&B cost: 32%
Personeelskosten: 28%

AUTHOR: DANIEL MAJONCHI / LISANNE MATHIJSSEN VIDEO: LEADERSCLUB

HUGH LAURIE - ST JAMES INFIRMARY

GOUDEN PALM: BOCO

ZILVEREN PALM: JOSÉPHINE

BRONZEN PALM: MIO PADRE

Voor meer informatie
over de leadersclub:
www.leadersclubinternational.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.pretadiner.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.bocobio.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=www.josephine-boulangerie.com

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=www.miopadre.com

http://itunes.apple.com/nl/album/ce-matin-la/id15810975?i=15810967

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl/page/previous-editions/6

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.leadersclubinternational.com

Inspirational Friesland Campina

Winebars

Technology by MagStream Real Time Publishing