Food Inspiration 36 Kopenhagen

Magazine cover

Smaakvrienden

Aubergine

Evergreens, gerechten die hun sporen al hebben verdiend, zijn niet voor niets zo succesvol. Het zijn gerechten met een beproefde samenstelling van ingrediënten. Maar als chef wil je aan zo´n gerecht graag je eigen twist geven. In deze tweede editie van ‘Smaakvrienden’ laat Angélique zien dat het heel eenvoudig is om een all time favourite te pimpen.

Door in te grijpen in de bereidingswijze en te variëren in een aantal ingrediënten kan een totaal nieuw gerecht ontstaan. Om te demon-streren hoe dat in de praktijk werkt geeft Angélique voor Food Inspi-ration Magazine de klassieke Salade Niçoise een metamorfose.

Angélique: "Het kan om elk element gaan: een ingrediënt, een bereiding, een stijl, structuur, presentatie of een vorm. Analyseer je gerecht nauwkeurig, maak een overzicht van de ingrediënten en originele bereidingswijzen en technieken en bedenk per onderdeel wat je wilt veranderen. Om ideeën op te doen, kun je je laten inspireren door de lijsten in het Smaakvrienden boek. Maak associaties en combinaties, vervang elk ingrediënt door een alternatief. Zo kun je op een eenvoudige manier een klassiek gerecht aanpassen aan je eigen smaak, kookstijl of formule."
BEKIJK HIER HET VOORBEELD UIT HET FILMPJE

metamorfose van een evergreen

Angélique Schmeinck is Meesterkok en culinaire creatieveling. Ze startte het eerste CuliAir luchtballonrestaurant, schrijft kookboeken en bedenkt culinaire avonturen. Vorig jaar verscheen haar boek Smaakvrienden waarmee ze tal van prijzen en lovende recensies in de wacht sleepte.

In het boek Smaakvrienden spelen groenten de hoofdrol. Door hun ongekende rijkdom aan karakters, geuren, kleuren, vormen en structuren kun je er eindeloos mee variëren. Volgens Angélique is de culinaire inspiratie oneindig, zolang je deze maar zichtbaar maakt. De schemas en technieken uit het boek zijn eigenlijk een simpele schematische weergave van het brein van de chef. Alle informatie zit al in ons hoofd.

OVER
ANGÉLIQUE
SCHMEINCK

Mindmap (PDF)
Bereidingen
en technieken

OVER
SMAAK-
VRIENDEN

eerdere
edities

tell a
foodfriend

gratis
aanmelden

ORIGINELE INGREDIËNTEN
IJsbergsla Komkommer & tomaat in schijfjes, rauwe paprika in stukjesHaricot vertsRauwe uiHardgekookt eiZwarte olijvenTonijn blik

METAMORFOSE
Jonge knapperige bindslaBrede linten komkommer opgerold met half gekonfijte tomaat en gepofte paprikaPeultjesUiencrème (ui koken in melk en pureren)Gepocheerd eiTaggiasche olijf in reepjesVerse rauwe tonijn gemarineerd in mosterddressing

Video: Richard Vierbergen

assets/foodinspiration36/7942_Mindmap_smaakvrienden.pdf

assets/foodinspiration36/7942_Mindmap_smaakvrienden.pdf

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.foodinspiration.nl

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://profiel.magazine.foodinspiration.nl

http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://foodinspiration36.shootmyfood.net&t=Nieuwe editie Food Inspiration

http://twitter.com/share?url=http://foodinspiration36.shootmyfood.net&text=Nieuwe editie Food Inspiration

Inhoudsopgave

Inspirational Sanday's

Technology by MagStream Real Time Publishing