Smaakvrienden aubergine
Aubergine
In deze eerste editie van ‘Smaakvrienden’ voor Food Inspiration Magazine, gaan we op smaakavontuur met de aubergine. Vaak als een lastige groente gezien, maar Angélique laat zien dat er van alles mee mogelijk is, als je de inspiratie maar zichtbaar maakt.
In het boek Smaakvrienden spelen groenten de hoofdrol. Door hun ongekende rijkdom aan karakters, geuren, kleuren, vormen en structuren kun je er eindeloos mee variëren. Volgens Angélique is de culinaire inspiratie oneindig, zolang je deze maar zichtbaar maakt.
met groenten op smaakavontuur
De schema’s en technieken uit het boek zijn eigenlijk een simpele schematische weergave van het brein van de chef. Alle informatie zit al in ons hoofd, maar doordat we vaak druk zijn vallen we vaak terug op vertrouwde ingrediënten en combinaties.
Terwijl we natuurlijk liefst steeds weer
originele gerechten willen creëren.
Recepten
Angélique Schmeinck is Meesterkok en culinaire creatieveling. Ze startte het eerste CuliAir luchtballonrestaurant, schrijft kookboeken en bedenkt culinaire avonturen. Vorig jaar verscheen haar boek Smaakvrienden waarmee ze tal van prijzen en lovende recensies in de wacht sleepte.
Smaakvrienden is méér dan het boek en gaat verder dan de keuken. Het inspireert namelijk om elk
culinair product vanuit een heel ander perspectief te benaderen. Niet alleen grensverleggend voor chefs en productontwikkelaars maar ook voor producenten en leveranciers. Ervaar wat met een ingrediënt of product mogelijk is door alle smaakrelaties in kaart te brengen.
OVER
ANGÉLIQUE
SCHMEINCK
Mindmap
Smaakvrienden
Aubergine
OVER
SMAAK-
VRIENDEN
eerdere
edities
tell a
foodfriend
Download hier
de aubergine recepturen
assets/foodinspiration33/1e2e_RECEPTEN FI Magazine-Aubergine.pdf
assets/foodinspiration33/45b9_Mindmap Smaakvrienden Aubergine.pdf
assets/foodinspiration33/1e2e_RECEPTEN FI Magazine-Aubergine.pdf