Mood Inspiration
eerdere
edities
tell a
foodfriend
Vlees en vis, twee belangrijke ingrediënten die menig ondernemer inspireren bij de realisatie van hun horecaconcept. Hierbij drie concepten waar vlees, vis of beide een belangrijk onderdeel zijn van de menukaart én het interieur. Want zien doet eten.
BRIDGES
Sofitel Amsterdam The Grand heeft een spraakmakende metamorfose ondergaan. Het nieuwe bar-restaurant Bridges werd eind november 2009 geopend en kan inmiddels rekenen op een trouwe schare fans.
POMPSTATION
Met café-restaurant Pompstation in het karakteristieke pand aan de Zeeburgerdijk, is Amsterdam-Oost een kosmopolitische hotspot rijker. Het pand is van oorsprong een waterzuiveringgemaal. Inmiddels heeft de venue een dubbelfunctie; de pompen in de kelder staan nog steeds in dienst van Waternet en de verdiepingen daarboven worden gebruikt voor hospitality in de breedste zin van het woord.
THE HARBOUR CLUB
De tweede vestiging van The Harbour Club is een feit. Na het grote succes van The Harbour Club in Scheveningen, werd in maart van dit jaar de vestiging in Rotterdam geopend. De ondernemers John de Jong en Henri Korsten vestigden op een historische plek. De villa uit 1912 in het stadspark bij de Euromast beter bekend als Parkzicht kreeg na bijna honderd jaar een nieuwe naam.
BRIDGES
Sofitel Amsterdam The Grand heeft een spraakmakende metamorfose ondergaan. Het nieuwe bar-restaurant Bridges werd eind november 2009 geopend en kan inmiddels rekenen op een trouwe schare fans.
RAW BAR
Bridges focust zich op Fins (vis) en Vins (wijn). De gerechten worden zo puur mogelijk bereid door de Franse chef Aurélien Poirot en voorzien van bijpassende wijnen, geadviseerd door sommelier Hans Tuin. Maar je kunt hier ook een oester eten uit de Raw Bar in combinatie met een mooi glas champagne.
AAIBAAR
Het restaurant beschikt naast de Raw Bar, over een cocktailbar, beide uitgevoerd in opvallend wit en middenin de ruimte geplaatst. De ronde, sensuele vormen en het gladde materiaal hebben een hoge aaibaarheidsfactor. In de Raw Bar zijn gekoelde topbladen en gekoelde afvalbakken verwerkt. Door de onderdruk in de ventilatie ruik je de vis niet buiten de bar.
WANDSCHILDERING
Het interieurontwerp is afkomstig van de Franse architect Sybille de Margerie van SM Design. Zij liet zich inspireren door de kleuren en vormen van de wandschildering bij de entree, geschilderd door Karel Appel. Deze afbeelding is gemaakt in 1949 in opdracht van de gemeente Amsterdam toen het pand dienst deed als stadhuis. De afbeelding kon echter rekenen op weinig enthousiasme van de ambtenaren en verdween letterlijk achter het behang. Nu is de afbeelding weer in ere hersteld en diende het als uitgangspunt voor het interieur.
SHARING
In het restaurant worden individuele tafels afgewisseld met royale lounge hoeken rondom de bar en een aantal grote Mondriaan geïnspireerde tafels waaraan acht personen riant kunnen dineren. Met als motto: food is made to share. In de Private Lounge kunnen gasten exclusief dineren. Deze ruimte is afgeschermd met een glazen wand. Zo blijft deze ruimte in verbinding met zowel het restaurant als de Vinothèque, het wijndomein van de sommelier. Bridges vormt een brug tussen historie en heden, hospitality en style, en met de compleet heringerichte binnentuin ook tussen binnen en buiten. Een aanwinst voor Amsterdam.
Bridges
Sofitel Amsterdam The Grand
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
www.bridgesrestaurant.nl
POMPSTATION
Met café-restaurant Pompstation in het karakteristieke pand aan de Zeeburgerdijk, is Amsterdam-Oost een kosmopolitische hotspot rijker. Het pand is van oorsprong een waterzuiveringgemaal. Inmiddels heeft de venue een dubbelfunctie; de pompen in de kelder staan nog steeds in dienst van Waternet en de verdiepingen daarboven worden gebruikt voor hospitality in de breedste zin van het woord.
EIGEN STEMPEL
De ondernemers achter Pompstation staan bekend om hun drive voor uitdaging. Nicole Disbergen, Laurens Stegge en Ed van Zomeren hebben al veel horecazaken in Amsterdam neergezet en durven het aan om bijzondere horecaprojecten te starten.
INDUSTRIEEL
Ze hebben zich bij de inrichting laten leiden door het industriële karakter van het pand en gewerkt met veel natuurlijke producten. Het gebouw stamt uit 1912 en veel authentieke zijn elementen bewaard als ode aan het pand. Zo ook de klokken die het waterpijl aangeven in Amsterdam en in de polder. Het meubilair werd een combinatie van vintage en eigen ontwerp. De tafels zijn tailormade ontwikkeld en ook de toog, met daarin de naam uitgevreesd, is zelf ontworpen. De dj-booth werd opgebouwd uit een decor van boxen. Ook werd er een aparte rookruimte gecreëerd die door een glazen wand is afgeschermd.
BAR & GRILL
Pompstation wordt gepositioneerd als bar en grill, waarbij hoogkwalitatief vlees een belangrijke rol speelt. Steaks nemen een prominente plek in op de menukaart. Daarbij staan zelfs de rassen en voeding vermeld. Je kiest hier dus bewust tussen een chateaubriand van het grasgevoerde Hereford rund, een steak tartare van Maas-Rijn-IJssel vee of een ´corn-fed´ Black Angus rund. Maar er zijn ook vis en vegetarische gerechten zijn te bestellen.
Pompstation
Zeeburgerdijk 52
1094 AE Amsterdam
www.pompstation.nu
THE HARBOUR CLUB
De tweede vestiging van The Harbour Club is een feit. Na het grote succes van The Harbour Club in Scheveningen, werd in maart van dit jaar de vestiging in Rotterdam geopend. De ondernemers John de Jong en Henri Korsten vestigden op een historische plek. De villa uit 1912 in het stadspark bij de Euromast – beter bekend als Parkzicht – kreeg na bijna honderd jaar een nieuwe naam.
GRAFFITI
Het interieur werd gestript en gestyled tot een stijlvolle, maar stoere venue. Ruwe bakstenen wanden zijn her en der gedecoreerd met graffitikunst, de steunpilaren en trapleuning zijn voorzien van hoogglans zwarte verf en de bestaande houten vloeren werden opgeknapt. De zaak kreeg een spectaculaire ovale eilandbar met een glanzend houten blad. De doorkijk naar de tweede verdieping geeft een prachtig zicht op de plafondschildering nieuwe stijl.
SEXY SUSHIBAR
Veel typerende elementen van de eerste vestiging zijn in The Harbour Club Rotterdam opnieuw toegepast. Zo zijn er de enorme glazen wijnwanden als scheiding, riante booths en de sterke focus op vis. Bij de open keuken ligt een breed assortiment van vis, schaal- en schelpdieren prachtig uitgestald in grote gekoelde vitrines met ijs. In de keuken is een homarium een leefsysteem voor schaal- en schelpdieren verwerkt voor vijfhonderd gram kreeft. Er zijn speciale ijsmachines die gecrushed ijs maken voor de fruits de mer en in de sexy sushibar kun je terecht voor oesters en sushi, in combinatie met een goed glas champagne of prosecco.
UITZICHT
De venue beschikt op de begane grond over tweehonderd zitplaatsen. Bij mooi weer biedt het prachtige terras nog eens ruimte voor honderd extra zitplaatsen. De eerste etage kan worden gebruikt voor private dining, feesten en partijen. Het balkon biedt een prachtig uitzicht op het park. Eigenlijk is dat nog de enige link met het rijke verleden van deze venue. Verder kiest The Harbour Club Rotterdam een nieuwe koers.
The harbour club Rotterdam
Kivietslaan 25
3016 CG Rotterdam
www.theharbourclub.nl
In Coproduction with VENUEZ hospitality & style magazine
FOCUS OP VLEES & VIS
VEELZIJDIGE, VERRRASENDE VENUES
TEKST: PAULA PLANTINGA | FOTOGRAFIE: JIM ELLAM / VICTOR VAN LEEUWEN
BRIDGES
POMPSTATION
THE HARBOUR CLUB
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.pompstation.nu
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.theharbourclub.nl
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.venuez.nl