Food Inspiration Man Vrouw - Manneneditie

Magazine cover

4 soep trends

'Exotische kruiden
zijn populair'

'Oosterse soepen
uit Vietnam, Cambodja
en Thailand'

'Klassiekers en
Erwtensoep als
Hollands glorie'

'Soep wordt
koffie'

'Soep wordt
koffie'

en andere trends


Zo lang er mensen zijn is er al soep.
En dat maakt soep tot de perfecte graadmeter voor de maatschappij. Wie wil weten wat er speelt kan dat aflezen uit de trends op soepgebied. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks zet vier soeptrends op een rij. Van nieuwe gebruiksmomenten tot de meest populaire smaken.


Tal van culturen beïnvloeden ons eetpatroon en daarmee onze smaak. Dat levert letterlijk en figuurlijk een ‘melting pot’ aan smaken op. Denk aan ossenstaartsoep met schildpadkruiderij en kokos. Zowel de garnituren als de smaakmakers voor soep worden steeds exotischer. Exotische kruiden zijn populair. Groeiende interesses derhalve in Chinese, Thaise, Vietnamese, Indiase, Cambodjaanse en Indonesische kruiden en andere etnische keukens. Lees verder >


Nederlanders zijn reislustig en dat beïnvloedt de smaak. Dat heeft een positief effect op de populariteit van Oosterse soepen uit Vietnam, Cambodja en Thailand. Vis en kip zijn populaire basisingrediënten voor soepen in die landen, maar ook vegetarische soepen zijn zeer gebruikelijk. Er is veel verschil in kookkarakter en smaken tussen de drie genoemde landen. Lees verder >


Soep hoeft niet altijd bijzonder en exotisch te zijn. Juist in deze economisch zwaardere tijden is er een revival van klassiekers als kippen-, tomaten- en groentesoep. Trendy zijn de gevuldere soepen en soepen met peulvruchten, zoals doperwtensoep. Erwtensoep is natuurlijk Hollands glorie, maar soepen met kikkererwten, linzen of andere gedroogde peulvruchten zijn zeer in zwang. Lees verder >


Soep heeft het lunch- en snackmoment veroverd. Eigenlijk is soep koffie geworden. Goed op ieder moment van de dag, maar wel in een vorm die bij dat moment past. Koud of warm. In de zomer is de koude gazpacho van tomaten, komkommer en paprika geliefd, in de winter is een warme, goed gevulde kwaliteitssoep populair. Soep als ‘tussendoortje’ zonder brood, de maaltijdsoep, tja, die natuurlijk met het allerlekkerste brood. Lees verder >

1. Exotisch >

1. Exotisch >

2. Oosters >

2. Oosters >

3. Back-to-basics >

3. Back-to-basics >

4. Soep wordt koffie >

4. Soep wordt koffie >

Nieuwe editie
e-Zine

Voor Koks

Het jongste initiatief in de samenwerking tussen Honig Professional en het Gilde van
Nederlandse Meesterkoks.

In de nieuwste editie gaan we onder andere in op soep-trends, nemen we een kijkje in de keuken bij SVH Meesterkok Frans Gerrits, en bereiden Meesterkoks Ben van Beurten en Michel Hanssen elk op hun manier een overheerlijke soep.

Klik!

Naar het
magazine >

Naar het
magazine >

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

http://www.honigprofessional.nl/e-zine/

Paon Royal

ManVrouw I

Technology by MagStream Real Time Publishing