Opening Stamppot Seizoen
Inzoomen op echte
boerenkoolstamppot
Neem als smaakmaker gerookt spek van Livar, het Limburgs kloostervarken
Verse boerenkool op 5,4 km afstand
van HENRI, met de hand geoogst
door Theo Ketels.
De volgende dag in de pan bij HENRI
Romige verse melk
van zuivelboerderij de Kern in Drunen, op 4,5 km afstand van HENRI
Verse aardappelen
Deze
kraakverse ingrediënten worden bij HENRI samengevoegd
Et voilà
Zo serveert u met minimale
inspanning echte seizoensproducten
uit de Hollandse keuken!
De stamppotten van Henri uit Drunen zijn nu nóg lekkerder. In het nieuwe seizoen worden ze met gerookt spek van Livar gemaakt. Het Livar varken is een bontgekleurd varken afkomstig van de abdij Lilbosch in Echt.
Om de stamppot te begeleiden heeft Henri voor het nieuwe seizoen ook ouderwets lekkere gehaktballetjes in jus ontwikkeld.
Boerenkoolstamppot met gehaktballetjes in jus proeven? Klik dan op de koe!
Inkopen doen ze bij Henri het liefst in de buurt bij lokale ondernemers. Zo houden ze de ingrediënten vers, is er zicht op de kwaliteit, en zijn ze zeker van een eerlijke beloning voor de leveranciers.
Maar ook milieuoverwegingen tellen mee. Zo worden de “foodmiles” van de gerechten berekend: het aantal kilometers dat de ingrediënten af moeten leggen om bij Henri te komen. Die afstand proberen ze zo kort mogelijk te houden.
Wat zij belangrijk vinden is niet hòe je het nu precies berekent, maar vooral dàt je er kritisch naar blijft kijken.
Verse Stamppot
Verse Stamppot
De Foodmiles
De Foodmiles
http://www.shootmyfood.net/m/magstream/shootmyfood/content/link.php?url=http://www.henri.nl