Jamie's Garden #7

25 januari 2017 - Jamie van de Pol

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

De wintertuin

Afgelopen zaterdag heb ik weer een bezoek aan Jamie’s Garden gebracht. Veel valt er niet te beleven aangezien alles in ‘winterslaap’ is. Van de planten die ik het najaar gepoot heb, is niet veel meer over. Maar niet getreurd, ik heb zin in het nieuwe tuinjaar!

Februari is de maand dat ik inkopen ga doen voor aankomend seizoen. In blog Jamie’s Garden #6 kun je lezen welke groenten, bloemen en fruitsoorten ik dit jaar ga poten. Het gaat niet om hoeveel je kweekt en oogst, maar om het plezier. De zaaikoorts begint bij mij al te stijgen!

Binnenkort ga ik een dag op stap om al mijn materialen en zaden aan te schaffen. Heeft iemand tips waar ik deze dag het beste heen kan? Mail me! Ik wil graag alles op één dag aanschaffen zodat ik midden februari meteen aan de slag kan.

Groenmoesmarkt

Zondag 19 maart 2017 ben ik te vinden in het Brabantse Sint-Oedenrode. Hier vindt deze dag de Nederlands grootste groenmoesmarkt plaats. Tijdens deze markt kun je inkopen doen voor het aankomend moestuinseizoen, zoals bijvoorbeeld zaden, moestuinbenodigdheden, kweekbakken en kweektafels. Ook kun je er workshops volgen, tijdschriften en boeken over moestuinen kopen.

De dag dat ik echt serieus aan de slag kan in mijn moestuin komt steeds dichterbij. Met de producten die ik ga verbouwen ga ik natuurlijk lekkere recepten maken.

Mijn favoriet

Ik hoop ook pompoen te kunnen gaan kweken in mijn tuin. Hier heb ik namelijk een super lekker recept voor: pompoencake. Echt mijn favoriet. Als je zelf van pompoen houdt, is dit echt een aanrader. Ook op de redactie van Food Inspiration viel deze cake in de smaak!

- pompoencake middenin -

Zoet, zoeter, zoetst

Ik ben helemaal weg van het bakken van zoetigheden zoals cake, taart en toetjes.
Dit is een toetje uit mijn top 5. Super makkelijk én nog veel lekkerder met eigen gekweekte aardbeien: Aardbeiencheesecake in een glaasje.
Voor aanstaande donderdagavond staat deze dan ook op het menu tijdens het diner met mijn vriendinnen. Maar helaas nog niet met zelf gekweekte aardbeien.

Gezonde snack

Als je van het najaar boerenkool gaat verbouwen, kun je daar heerlijke chips van maken. Gebruik op 400 gram droge boerenkool blaadjes ongeveer 1 el olijfolie, 1 el sojasaus en een klein handje sesamzaadjes. 20-30 min de oven in op 130 graden en klaar!

Ik hoop dat ik jullie heb geinspireerd maar vooral bewust heb kunnen en mogen maken van het plezier wat een eigen moestuin je kan geven.

Zorg goed voor jezelf en elkaar.
&
Genieten van alle kleine en grote dingen in het leven.

Cheers!