Just Pin It

7 maart 2014 - Kim van Velzen

Blogger @kimvanvelzen over zijn reisboard op Pinterest: grijp de kans die dit platform biedt! #Thailand

thailand pin it Kim van Velzen

Op dit moment ben ik op reis door Thailand. Genieten van de Aziatische gastvrijheid, dwalend over nightmarkets en eten bij foodstalletjes. Ik heb de route van de reis vooraf bepaald en ben die gaan pinnen op Pinterest. Zo ontstaat er een reisboard van mijn route en locaties. Heerlijk om vooraf al zoveel plezier te hebben en om anderen te inspireren ook op reis te gaan naar Thailand. Maar Pinterest is toch dat social media platform van de tassen en de mode waar alleen vrouwen te vinden zijn? Dat klopt gedeeltelijk.

Pin your food
Vanaf de start is er op Pinterest een grote en betrokken foodcommunity te vinden en die is hard gegroeid. Uit onderzoek van januari 2014 blijkt dat Food en Drink de grootste categorie is op Pinterest en dat 57% van de gebruikers in aanraking komt met food gerelateerde content. 

Bekijk vooral eens de categorie eten en drinken op Pinterest. Wat opvalt is dat het voornamelijk foodbloggers zijn die mensen het water in de mond doen lopen, terwijl het voor horecabedrijven zo’n prachtige kans is om juist hier hun inspirerende gerechten te laten zien. Of een visueel verslag van de reis die een chefkok maakt om te komen tot een nieuwe kaart. Of de mensen uit de bediening die hier hun inspiratie delen voor gastvrijheid.

Pin your story
Op Pinterest kun je de visuele content indelen in ‘boards’. Dat geeft de mogelijkheid om het hele verhaal van het horecabedrijf te vertellen en niet alleen het daggerecht, de kaart of de inrichting te laten zien. Laat mensen alvast online ronddwalen door jouw bedrijf net als ik heerlijk ronddwaal over de nightmarkets van Bangkok en daar inspiratie op doe. En als je meer wil weten over die prachtige of smakelijke foto, klik je erop en kom je direct op de website uit waar je meteen online kunt reserveren. Hoe korter het moment tussen geïnspireerd worden en - gemakkelijk - een boeking kunnen maken, hoe sneller de beslissing wordt genomen.

Pintips:

Ik heb restaurant Nahm, het beste restaurant volgens Pellegrino’s Asia Best 50 lijst, vooraf gepind en zit er volgende week te eten. Zo kan jouw horecabedrijf ook bij vele mensen op de kaart komen te staan. 

Wil je mijn reis door Thailand volgen, maar niet hoeven zoeken op al die sociale media platformen? Dan kun je mijn blog volgen waar ook nog een tip staat voor een leuke nieuwe tool.