I love sla

6 augustus 2013 - Hugo Potharst

Blogger Hugo Potharst tipt Sla, een nieuwe saladbar in Amsterdam. Omdat het gruwelijk lekker en goed voor de wereld is.

sla Amsterdam Ceintuurbaan Hugo Potharst

Salades, sappen, tarwegras (ja, ja) , biologische wijnen, bocca koffie en mooie thee, wilde zalm (msc) en als zoetigheid bijvoorbeeld een bakje dadels. Dat is Sla, een nieuwe saladbar in de Amsterdamse Pijp, recht tegenover Rialto Cinema.

Het brein achter dit nieuwe concept is Jop van de Graaf. Met nog maar weinig ervaring in de horeca, en recent zelf een klein uitstapje naar de boze wereld van vastgoed, besloot Job zich toch volledig te storten op dit nieuwe concept.

Het pand is helder en open. Met aan de voorkant de kas, boven het restaurant en beneden het lab, waar alle ingrediënten worden uitgezocht en verzameld voor de kas en het restaurant. Hier kunnen ook activiteiten worden georganiseerd, al wordt dat lastig als het er zo druk blijft als de afgelopen tijd.

Het menu is naar eigen zeggen 90% biologisch. Waar die 10% is gebleven weet niemand, maar als er geen biologische kip voorradig is komt er geen plof-kip en gaat de kip gewoon even van de kaart.

Sla werkt samen met onder meer Amator, Meisjes van de Bloemen, Nicemakers en bijvoorbeeld Toms Shoes alwaar zij de schoenen van dragen. Allemaal mooi en helder dus.

Oh ja, er staat ook een 'Fountain of Youth' op de kaart, oftewel een lekkere kokoswater. Helaas geen voedingswaarde (check Wholefoods.com) , maar wel hip.

Het gaat ze lukken denk ik. Met het Sarphatipark om de hoek en het jonge publiek uit de Pijp dat de markt ook wel eens zat is, kan het zeker een succes worden. Top Sla! En welkom in Amsterdam.

Sla
Ceintuurbaan 149
1072 GB Amsterdam
tel: 020-7893080
open: ma t/m za 12:00 – 21:00 uur
www.ilovesla.com