Food trend #09:
The internet of food

21 december 2017 - Frank Lindner

In de laatste weken van het jaar presenteert Food Inspiration je de belangrijkste foodtrends voor 2018.

The Internet of Things greep de laatste jaren snel om zich heen en maakte onze wereld een stukje slimmer, en makkelijker. Nu maken we ons op voor the Internet of Food.

Tech vs moeder natuur

Slimme technologieën zijn inmiddels in elke fase van de voedselketen doorgedrongen. Van landbouwmechanisatie tot digitale verspillingsmonitoren en van technologische keukenhulpen tot 3D-foodprinters. Deze technologieën lijken haaks te staan op het circulaire, lokale en offline karakter van moeder natuur en de groeiende vraag naar natuurlijke producten en traditionele productiewijzen

"2018 gaat bewijzen dat de voedselketen niet óf traditioneel óf hightech is, maar traditioneel én hightech" 

In het komende jaar worden we ons er steeds meer van bewust dat een back-to-nature filosofie niet altijd gebaseerd is op nostalgie maar dat nieuwe technologieën ons ook kunnen helpen om meer in contact te komen met de natuur.

DNA-based dieet

De Amerikaanse start-up Habit is al zo ver dat persoonlijke diëten worden ontwikkeld en afgestemd op onder andere bloedgroep, DNA en hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voedingsstoffen - en dat alles gepresenteerd via een gebruiksvriendelijke app. The Internet of Food gebruiken om meer te weten te komen over je lichaam en over de natuur.

MEER WETEN OVER THE INTERNET OF FOOD? WE HEBBEN ER NET EEN HEEL INTERNATIONAAL MAGAZINE AAN BESTEED!

 

Foto: Fooddesigner Chloé Rutzerveld print eten uit de 3D printer