Winst maken zonder winstoogmerk

19 december 2017 - Redactie

Food is hot, en start-ups zijn happening

Voeg daar foodproducenten, voedingswetenschappers en -techneuten aan toe en er ontstaat een bruisende dynamiek. Het is precies die dynamiek die je ervaart als je binnen stapt bij het Future Food Urban Coolab. Deze foodhub in Bologna opende begin november de deuren en is een plek waar mensen bij elkaar komen om hun kennis over en passie en liefde voor eten en drinken met elkaar te delen. Het lab is een initiatief van FUTURE FOOD, een non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van de wereldwijde voedingsindustrie.

Gebonden door de taal van voedsel

Velen over de hele wereld trachtten al eerder zo’n food-broedplaats te creëren waar alle disciplines uit de voedingsindustrie samen komen, maar zo goed gelukt als het Future Food Urban Colab zijn er weinig. Waar andere foodhubs zich met name richten op onderwijs, food en agri, start-ups of juist op de commerciële verkoop van eten en drinken is het lab een mix van dat alles. Het is een onderzoeksruimte, een atelier, een foodhall, een studieruimte en een accelerator in een. En dat maakt dat wetenschappers, pioniers, consumenten, studenten en techneuten op deze plek bij elkaar komen en dezelfde taal spreken: de taal van voedsel. Ieder met hetzelfde doel: winst maken. Winst voor de aarde, door op een steeds duurzamere manier voedsel te produceren, winst voor ons lichaam, door onderzoek te doen naar de gezondheidseffecten van eten en winst vanwege het ontdekken van nieuwe technieken en mogelijkheden voor de voedingsindustrie. Bijzonder, zoveel winst, voor een non-profit organisatie.

Adres Future Food Urban Coolab:
2 Piazza Giuseppe Verdi
40126 Bologna, Italie