http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Jamie's Garden #6

9 januari 2017    Jamie van de Pol   

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Summer is coming

Dat betekent voorbereidingen treffen voor de moestuin. Van de volkstuinverenging heb ik een zaaikalender gekregen en een lijst om zaadjes en planten te bestellen. De voorbereidingen kunnen nu echt beginnen.

Het gereedschap dat ik straks ga gebruiken in mijn tuin moet ik ook kunnen opbergen. Daarom heb ik zelf een kastje ontworpen waar ik mijn spullen op kan bergen, emmers kwijt kan en op kan werken.

Deze maand kan ik alles voor mijn werktafel bij elkaar gaan zoeken en deze in elkaar zetten. Samen met mijn werktafel heb ik een rek ontworpen waar mijn komkommerplant op kan groeien.

Ik merkte dat een komkommerplant echt ruimte nodig heeft om te groeien en ook ergens aan vast moet kunnen groeien. Om een goede oogst te krijgen moet ik aandacht besteden aan het opbinden.

Favorite vegetables

De voorbereidingen zijn in volle gang, en de bedjes zijn ook voor een grootdeel al verdeelt. Dit zijn mijn favoriete groenten die ik ga verbouwen het eerste jaar:

  • Rodebessen (staan er al)
  • Zwartebessen (staan er al)
  • Aarbeien (staan er al)
  • Knoflook (staan er al)
  • Rabarber (staat er al)
  • Wortel (februari)
  • Spinazie (februari)
  • Prei (onder glas februari)
  • Sla (onder glas februari)
  • Rucola (maart)
  • Snijbietjes (maart)
  • Tomaten (maart onder glas)
  • Peper (maart onder glas)
  • Bosuitjes (eind maart)
  • Paprika (eind maart onder glas)
  • Komkommer (april onder glas)
  • Bloemen (april)
  • Zonnebloemen (april)
  • Dahlia’s (mei)
  • Kervel (mei)

Heeft er iemand nog leuke tips voor groenten/bloemen om ook toe te voegen aan mijn moestuin? Mailen!

- Knoflook update -

Kleine bostuin

Naast Jamie’s Garden staat er in de achtertuin nog steeds de kruidenbak, hierin heb ik al een aantal kruiden gepoot. De bedoeling is dat deze helemaal vol komt te staan met verschillende kruiden, door elkaar heen. En dan de natuur zijn gang laten gaan.

Hiermee hoop ik het idee te krijgen van een bostuin, in dit geval alleen de eerste laag, de kruiden.

- Kruiden bak op dit moment - 

Bij een echte bostuin wordt er geteeld in lagen. Fruitbomen, struiken van kleinfruit, klimmers, vaste groenten en kruiden staan door elkaar. Deze vormen een productief en weinig werk vragend stuk tuin.

Poten & oogsten

Na het poten van de kruiden is het meeste werk gebeurd. Er moet wel eens worden gesnoeid, maar verder is het vooral oogsten, en de kruiden gebruiken voor heerlijke gerechten!

Door het zelf verbouwen van groenten en kruiden word ik veel bewuster van wat de natuur allemaal kan en krijg ik meer respect voor de producten waarmee ik werk, ik kan niet wachten om recepten te bereiden met mijn eigen groenten en kruiden.

Keep you posted!
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda