http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Jamie's Garden #5

22 december 2016    Jamie van de Pol   

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

De hippe moestuin

Een moestuin hebben vind ik hipper dan hip. Alles wijst erop dat de moestuin van zijn oubollige imago af is. Waar de traditionele volkstuin vroeger vooral het terrein van gepensioneerde mannen was, zie ik op dit moment allerlei generaties terug in het moestuinencomplex.

Naar mijn idee is de trend van een moestuin niet alleen te zien bij de bevolking, maar ook steeds vaker op grotere schaal bij bedrijven. Zo opende er dinsdag 13 december de eerste Buurderij van Nederland zijn deuren in de Ceuvel in Amsterdam Noord.

Eerste Buurderij van Nederland

Zelf ben ik super benieuwd en zal binnenkort zeker een bezoek brengen aan dit nieuwe concept. Bij de Buurderij kun je producten rechtstreeks bij de boer kopen. De producten van de Buurderij leggen dan ook gemiddeld maar een afstand van 11 kilometer af tussen boer en buur (hoe tof!). Je kunt elke week via de website je eigen boodschappenlijstje samenstellen, waardoor alle producten op bestelling worden geoogst of worden bereid en er dus optimale voedselproductie is.

Verbouwen op het dak

Ik heb het geluk dat ik een eigen plekje heb om mijn groenten van het voorjaar te mogen gaan verbouwen. Na twee jaar square foot gardening in de achtertuin werd dit te klein voor mij en mijn moestuin ambities. Maar wat nou als je midden in de stad woont?

Een inspirerend voorbeeld vind ik de DakAkker in Rotterdam, het grootste oogstbare dak van Europa. Hier worden groenten, fruit en kruiden verbouwd en honingbijen gehouden. Deze producten worden ook nog eens verwerkt in bistro Op het Dak. Op het menu staan ingrediënten uit het seizoen, uit eigen tuin en van (stads)boeren uit de regio.

Love food

Ik denk dat de groeiende liefde en passie voor food komt doordat we met zijn allen steeds meer op reis gaan. We reizen de hele wereld af op zoek naar andere culturen, voedsel, vernieuwende concepten en trends. Eind december vertrek ik zelf naar Berlijn met een Food Inspiration cityguide op zak, en ga ik de nieuwste foodtrends daar ontdekken. Op zoek naar nog meer (zelfvoorzienende) food inspiratie!
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda