http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Jamie's Garden #3

3 november 2016    Jamie van de Pol   

Wie had er ooit gedacht dat ik een eigen #moestuin zou krijgen en het zo fantastisch zou vinden?

Het moestuinvirus

Tot op de dag van vandaag krijg ik het namelijk voor elkaar om de cactussen op mijn kamer niet langer in leven te houden dan een jaar. En toch ben ik twee jaar geleden totaal onverwachts aangestoken met het moestuinvirus. Een eigen moestuin is wel een ander verhaal. Je groene vingers aan het werk zetten, hele dagen in de buitenlucht werken en aan het einde van de rit je eigen groenten op eten! Van grond tot mond.

Jaapie ongeduld

Toen ik in 2014 begon met mijn moestuin was ik zo enthousiast dat ik in februari al begon. De eerste zaadjes werden binnen geplant, en zodra ze groot genoeg waren gingen ze met pot en al naar buiten. Op social media plaatste ik trots een aantal foto’s dat mijn seizoen al was gestart, ik kon niet langer wachten!

Maar dit liep niet helemaal goed af, er waren dat jaar behoorlijk wat plantjes die de zomer van 2014 niet hebben gehaald.

- start van mijn moestuin in 2014 -

De ijsheiligen

Dit jaar weet ik wel beter en wacht ik totdat de ijsheiligen voorbij zijn. De ijsheiligen is één van de oudste en wellicht bekendste begrippen uit de volksweerkunde. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen in het voorjaar waarop nog nachtvorst kan optreden. Je kunt dus beter wachten met het planten van je groenten tot deze dagen voorbij zijn. Dit jaar begin ik dus pas ná 15 mei 2017 met mijn groenten buiten planten.

Maar helemaal wachten kan ik niet, want ik heb er super veel zin in. Zoals jullie weten heb ik mijn knoflook al de grond in heb gezet, en wat denk je? De eerste loof is al boven!
 

- Loof van mijn knoflook -

De nieuwste bewoners van mijn moestuin zijn de rode bessenstruik en de zwartebessenstruik. Zwarte bessen zijn enorm gezond ze bevatten drie keer zoveel vitamine C als een sinaasappel! En je kunt er heerlijke zwartebessen sap of jam van maken. Wat nog veel lekkerder is, en hoeft niet eens ongezond te zijn, je kunt je bessen door het beslag van de pannenkoeken of scones mengen. My favorite!

Taste the wildness

Ik vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen en zelfvoorzienend te zijn. Dit is een belangrijke reden waarom ik een moestuin heb aangeschaft.

Voor de meeste mensen is eten vinden in deze tijd geen probleem. We leven voornamelijk van fabrieksvoedsel, supermarkten en er zijn vaak meerdere restaurants in een stad te vinden. Maar bedenk je eens hoe het zou zijn als we ons voedsel iedere dag in de natuur zouden moeten vinden? Voor 95% van onze tijd op aarde hebben we dit namelijk wel gedaan. Door zelf planten te plukken en eten uit de regionale natuur te halen zijn ze vaak veel rijker en sterker van smaak. En dus veel lekkerder en gezonder.

Speak to you next time!

Ps. Leuke/lekkere recepten voor rode of zwarte bessen zijn altijd welkom. Mail me maar!

 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Laura Meerveld @laurameerveld
"Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. https://t.co/3rmLwIy6H5"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #04: Hyperspecialisatie. https://t.co/kO1CPTC8GR"

@Francoisbier @francoisbier
"RT @BierCulinair: @foodinspiration presenteert in de laatste weken van het jaar de belangrijkste food trends voor 2018. Trend nummer 3: Viv… "

@Francoisbier @francoisbier
"Aandacht voor @francoisbier bij de lancering in Nederland door @BierCulinair https://t.co/mK5nPo9TYg"

BierCulinair.nl @BierCulinair
"@foodinspiration presenteert in de laatste weken van het jaar de belangrijkste food trends voor 2018. Trend nummer… https://t.co/JIrZgVMDyJ"

sty @Ka3Reo
"RT @Andy_arifin: Cinnamonrolls 😄😆😍🤗👍👏 #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/6d9RJXc7uk"

Upside Down @Samu149
"RT @Andy_arifin: Cinnamonrolls 😄😆😍🤗👍👏 #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/z5MaJvLKYF"

Andy Arifin @Andy_arifin
"Cinnamonrolls 😄😆😍🤗👍👏 #instadaily #instafood #foodporn #recipes #foodinspiration #insta #food… https://t.co/vRfN6kCSQ1"

Enrique Figee @enriquefigee
"@Hanssteenbergen van @foodinspiration bij @FoodserviceNW over WAAROM het narrative van challengers zo aantrekkelijk… https://t.co/wfpciAH9Gi"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"Hoofdredacteur @foodinspiration @Hanssteenbergen op het podium tijdens @FoodserviceNW over storytelling in de horec… https://t.co/cOPXZhk0ST"

Agenda