http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Jamie's Garden #2

15 oktober 2016    Jamie van de Pol   

Waar moet je beginnen als je #moestuin nog helemaal niks is, en je nog nooit verder bent gekomen dan een bak van 1m² in je achtertuin?

Mijn avontuur is gestart bij mijn opa en oma. Zij hebben altijd een moestuin van ongeveer 200m² gehad. Dus waar kan ik beter beginnen dan het vragen om hun advies?

Begin de dag met een...

Nou daar stond ik dan, om 8.00 uur een grote kar vol te scheppen met koeienmest. Ik moet zeggen dat ik wel leukere dingen kan bedenken om op dit tijdstip te doen. Maar mijn vader en ik begonnen vroeg, want we hadden de hele dag ingepland om te werken in de moestuin. Te beginnen bij het omspitten en bemesten van de tuin. We hadden er zin in, dus wat maakt die lucht dan nog uit? Let’s do this!

Teamwork

Het omspitten en bemesten van de tuin was sneller gebeurd dan gedacht. De mest was net genoeg om de tuin te bemesten. Het spitten was behoorlijk zwaar werk. Gelukkig werden we de hele dag door goed verzorgt met warme koffie en lekker broodjes van mijn moeder. Thanks mom!

Terwijl ik verder ging met het omspitten van de tuin en de bedjes klaar maakte, was mijn vader bezig met het in elkaar zetten van het hekwerk. Het hek is gemaakt van paaltjes met daartussen groen gaas om de konijnen op afstand te houden en mijn eigen plekje te creëren.
 

Eerder die week waren er al voorbereidingen getroffen voor de beplanting van de tuin. Zodra we de grond hadden omgespit kon ik beginnen met de eerste groenten in de grond te zetten.

Het eerste wat bij mij de grond in is gegaan was knoflook. De beste tijd om knoflooktenen buiten in de volle grond te poten is het najaar. 2,5 cm de grond in en 5 cm uit elkaar. Als het allemaal volgens plan verloopt kan ik de knoflook in juli – augustus 2017 oogsten!

Tuintje in mijn hart

Bij mij kon een appelboom niet achterblijven. Ik vind dit echt een aanwinst voor iedere moestuin. Dus ook bij mij is deze fruitboom al snel de grond in gegaan. Je ziet hoe een klein boompje in een aantal jaar uit groeit tot het hart van je tuin. Na een paar jaar zie je hoe een mooi, klein bloempje verandert in een klein vruchtje dat weer uitgroeit tot een heerlijke appel. Wist je dat een appelboom zowel tijdens het planten als tijdens de eerste periode ongeveer dertig tot veertig liter water per week nodig heeft? Ik niet. 

Verbroken verbinding

Ik denk dat we voor een deel de band met de oorsprong van ons voedsel zijn verloren, en dat we deze moeten zien terug te vinden. Tijdens het planten en beginnen van een moestuin leer je heel erg veel van de natuur. Volgens mij is dat een belangrijk deel van onze duurzame toekomst.

Let’s keep in touch!

Ps. Tips = mailen 
 

Reacties

anonymous
Arthur - 26-10-2016 12:31
"Nice Jamie! Keep up the good work! "

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda