http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Jamie's Garden #1

29 september 2016    Jamie van de Pol   

Een blog schrijven over mijn nieuwe, zelfvoorzienende, geen voedsel verspillende, gezonde moestuin? Natuurlijk wil ik dat!

Mijn naam is Jamie van de Pol, stagiaire bij Food Inspiration. Ik ben trotse eigenaar van een moestuin van 50m². Compleet nieuw en nog helemaal leeg. Genoeg ruimte om mijn groene vingers aan het werk te zetten.

Magische tuin

Waarom een eigen moestuin? Die vraag kreeg ik vaak toen ik besloot een moestuin te nemen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel: een moestuin heeft een magische aantrekkingskracht, omdat je tuin je eigen voedsel produceert.

Tegenwoordig willen we allemaal graag weten waar ons eten vandaan komt. Door zelf groeten en fruit te verbouwen word je veel bewuster van wat de natuur kan en ook van de verschillende seizoenen. Je voedsel is onbespoten (want dat doe je natuurlijk niet in je eigen tuin) en eigen tempo gekweekt!

Jezelf voorzien van groenten, fruit en bloemen is beter voor je dan de groenten en fruit die in de schappen bij de supermarkt liggen. Die zitten vaak vol met bestrijdingsmiddelen en landbouwgif. De vormen in de supermarkt zijn vaak mooi recht, en rond. Zelfgekweekte komkommers zijn nooit recht en zelfgekweekte tomaten zijn nooit mooi rond. Dat weet ik na twee jaar proef-moestuinen in de achtertuin van mijn ouders zeker. Mijn proefmoestuin liep zo uit de hand, dat ik uit de achtertuin ben gezet. En ben overgestapt naar een moestuinencomplex.

Ready to start

Het moestuinencomplex in Nijkerk is nog zo nieuw dat er nog helemaal nergens iets staat. Alleen een hek om de buitenranden en paaltjes om de tuinen aan te geven. Er moet dus nog een hoop gebeuren!

Vrijdag 30 september wordt mijn eerste werkdag in mijn tuin. Ik ga beginnen bij het begin, de keien uit het zand halen, de grond omploegen en zelf een hek langs mijn moestuin maken!

Momenteel ben ik hard bezig om sloophout te verzamelen en oude stenen waar ik straks mijn moestuinbakken en een looppad van kan maken. Tips zijn altijd welkom. Mail me maar.

Er zit veel meer werk in dan je vooraf denkt. Voordat de eerste plantjes erin kunnen heb je het zweet al op je voorhoofd staan. Maar zelfs op dit moment ben ik al volop aan het genieten van deze heerlijke plek. Keep you posted! Tot de volgende blog.

Dit is de plattegrond van het moestuinencomplex. Links onderin bij het pijltje is Jamie's Garden.

De eerste schets voor de indeling van Jamie's Garden.

Reacties

anonymous
Wouter en Helma wallet - 29-09-2016 19:02
"Van Harte gefeliciteerd met je kaveltje meid! We wensen je veel genoegen met zaaien en oogsten van je groente en bloemen. "
anonymous
Opa en Oma kraaijenhof - 02-10-2016 19:11
"Wat leuk Jamie,s Garden. Veel sukses en plezier met je tuintje.nJe bent een echte duizendpoot."

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda