http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Super Sibaris

7 mei 2016    Frank Lindner   

Is het al lastig om in Lima slecht buiten de deur te eten, bij Sibaris in Lima klopt werkelijk alles.

Medio april was ik voor Food Inspiration in Lima en spreker tijdens het eerste Congreso Internacional de Gastronomía. Voor 650 merendeels jonge foodprofessionals en koksleerlingen sprak ik over Reconnect, de piramide van Foodlov en de trends die wij met Food Inspiration voor de toekomst voorzien binnen de gastronomie. Onze inspiratie smaakte bij het publiek naar meer. En mij viel het op dat je in Lima echt nergens slecht kunt eten, wat een smaken!
 
Voor een interview voor de food-sectie van Livinginperu.com ging ik op pas met journalist Jason (met roots in Amerika en Peru) en de in Lima wonende en werkende Nederlandse fotografe Cissy. Ze namen me mee naar resto-bar Sibaris. Een plek die op en top Reconnect is.
 

Fijn bistronomie-sfeertje

Sibaris en zit in het hart van de wijk Barranco. Eigenaren zijn chef Francesco de Sanctis en gastrvrouw Thalía Talavera. De inrichting van de zaak doet veel denken aan de hippe bistronomierestaurants die je tegenwoordig veel in Europa ziet. Het interieur is minimalistisch en toch sfeervol, met veel vintage elementen.   
 

Pisco en gin

Behalve restaurant voor lunch en diner, is er een lange bar waar de nationale Peruaanse cocktails pisco sour en chilcano worden geserveerd, maar ook internationale on trend cocktails zoals gin-tonic en negroni. Een biertje uit Peru kan ook voor je worden ingeschonken.
 

Kwaliteit en kunde

De insteek van het concept is een informele setting waar gerechten middels shared dining aan tafel worden gedeeld tussen de gasten. De prijs-kwaliteit is uitstekend en ook geschoeid op bistronomie: goede kwaliteitsproducten uit het seizoen op professionele manier bereid. De echte meerwaarde bij Sibaris - en bij bistronomie - zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten en de kunde van de keukenbrigade. En dat komt duidelijk naar voren in de technische uitvoering van de gerechten en de smaak. 
 

Pulpo popcorn

Quinoa met eidooier

Tijdens ons lunchbezoek eten we ‘pulpo popcorn’. Octopus-bites zijn gecoat met knapperige stukjes popcorn. Het malse vlees wordt geserveerd in een popcornbeker zoals je ze ook in de bioscoop tegenkomt. De stukjes kun je nog door een dipsausje halen van limoen en Chinese kaneel. Daarna komt een lichtzure tartaar van rund met toast. Gevolgd door een warm gerecht met quinoa, groenten, kaas en een heel licht gestolde eidooier. Bedoeling is dat je de eidooier eerst door het gerecht schept en daarna begint met eten. Als afsluiter is er ijs van cacaobonen en huisgemaakte browniestukjes.
 

Quinoa met groenten en een ei-dooier

De drie-eenheid

Voorgerechten kosten zo rond de 20 sol (5,50 euro), hoofdgerechten rond de 35 sol (9,50). Op de avondkaart staan ook nog artisanale pizza’s voor rond de 20 sol. Desserts kosten rond de 15 sol (4 euro). In alles klopt het bij Sibaris. De heilige drie-eenheid tussen interieur/concept, food/aanbod en keuken- en zaalpersoneel werkt uitstekend.  

 

Smaak en waarde

Sibaris is volgens mij een van de meest 'on trend' restaurants van Lima op dit moment. Samen komen om gerechten te delen is een onderdeel van Reconnect, de belangrijkste foodtrend voor de komende decennia is om weer in verbinding te staan met ons eten. De kwaliteit van de gerechten is hoog, de prijzen relatief laag. De gerechten zijn overwegend licht en gezond, en barstensvol smaak. En daardoor hoog in hun waarde. Ik heb er veel gasten gezien die onderling met elkaar zaten te praten, en maar weinig die op hun smartphone aan het staren waren. Wat mij betreft mag de naam nog worden aangepast in: Super Sibaris.  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda