http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Van blog tot boek

18 juni 2015    Esmee Kohler   

Foodblogger @esmeedia wist niet wat haar overkwam. Haar blog op Food Inspiration is nu een boek in de winkel.

Bijna precies een jaar geleden - op 30 juni 2014 - wordt mijn eerste blog voor Food Inspiration gepubliceerd. Geschreven vanuit een frustratie, maar vooral ook vanuit het hart. Dat knagende gevoel: ik moest er vanaf. Daarom schreef ik het op en dat voelde lekker. Dat die desbetreffende blog er uiteindelijk voor zorgde dat ik nu auteur ben van mijn eerste dieetboek had ik nooit voor mogelijk gehouden. Het is mij in ieder geval duidelijk geworden dat ik niet de enige ben met diezelfde frustratie. Wat dat dan is? Eten. Normáál eten welteverstaan.

Ik stoor mij namelijk aan het feit dat we tegenwoordig niks meer kunnen eten zonder dat er slechte woorden over gezegd zijn. Geen koolhydraten, geen zuivel, geen vetten, geen suikers: wat mogen we eigenlijk nog wel? En worden we er wel gelukkig van? Ik besloot vorig jaar zomer daarom om zelf de touwtjes in handen te nemen en lanceerde, tegelijkertijd met de publicatie van die eerste blog op Food Inspiration, de Facebook-pagina ‘Het Normale Dieet’

Iedereen kan het

Geen gekke eisen, uitzonderingen, idiote ingrediënten of andere malle maatstaven. Nee, Het Normale Dieet is met beide benen op de grond, laagdrempelig, gevarieerd en betaalbaar. Bepaald voedsel compleet verwijderen uit het patroon is volgens mij geen oplossing. Nooit meer een broodje kaas houdt geen enkele Nederlander vol, toch? En dat hoeft volgens mij ook helemaal niet. Door bewust te eten en na te denken over de porties kom je al een heel eind. Dat durf ik best stellig te zeggen, want ik ben zelf het levende bewijs: ik viel een aantal jaar geleden 15 kilo af en die kilo’s zijn er nooit meer bij gekomen. Het is echt mogelijk om op een gezonde en simpele manier gewicht te verliezen en eraf te houden. Als ik - een jongedame die toch wel bijzonder van lekker eten houdt - dat kan, kan iedereen het.

Met veel passie deelde ik dus elke dag tips, tricks en recepten op mijn Facebook-pagina en dat bleef niet onopgemerkt. Binnen no-time had ik ineens duizenden likes, hing ik met de radio aan de lijn en mocht ik halsoverkop wat bij Editie NL vertellen. Mijn leven stond op zijn kop. Als klap op de vuurpijl werd ik toen ook benaderd door een grote uitgever. Of ik wellicht interesse had om een boek te schrijven. Wacht: wat?! Ik moest mezelf twee keer knijpen. Gebeurde dit echt? Natuurlijk had ik interesse. Sterker nog: een boek schrijven over voeding was mijn allergrootste ambitie. 

Calorieën Quiz en Supermarktsafari

En zo geschiedde. Het boek Het Normale Dieet is inmiddels een feit en ligt sinds twee maanden in de winkel. Een idioot gezicht om mijn eigen glimlach te zien op de cover, maar ook zo ontzettend leuk! En wat is het bizar snel gegaan. Nog geen jaar na die eerste ‘gefrustreerde’ blog voor Food Inspiration ligt daar ineens een compleet boek waarmee ik voorgoed probeer af te rekenen met alle uitzonderlijke dieethypes. Van een beetje theorie tot een Calorieën Quiz en van Tovertips tot een Supermarktsafari: ik probeer zoveel mogelijk praktische handvatten te bieden om op elk moment zelf de beste keuzes te maken. En dan hoef je die boterham met kaas en dat glas melk echt niet te laten staan. Mijn motto: maak je niet dik!

Ben jij benieuwd naar m'n boek? Je bestelt hem hier.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Barry @use_your_loaf
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Alice Morris @realAliceMorris
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Escribe Te !!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#foodinspiratio… https://t.co/ZNrbcgHTAK"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/rG1NWvMHX9"

NewcastleCan @NewcastleCan
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

CouncilEstateCook @Councilestate1
"Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊… https://t.co/iGejV5EvNP"

Food Inspiration @foodinspiration
"Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out!… https://t.co/IxEXnS5PIx"

Adam Peterson @Adomelis
"RT @Ocado: Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

Javier López Romero @Superfotero
"Mi versión del "Arroz tres delicias" #recipes #recipe #receta #comida #food #recetas… https://t.co/eWbzD00t6Q https://t.co/wM5x0HWo4Z"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"@FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er… https://t.co/ZpkWYJD8Lv"

Agenda