http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Haat-liefdeverhouding

3 juni 2015    Frank Lindner   

Francofiel @Frank_Lindner gaat mee met de @FoodserviceNW trendtour naar #Italië #Piemonte. Als dat maar goed gaat.

‘Waarom ga je toch nooit naar Italië?’, krijg ik vaak als vraag. ‘Omdat ik eerst nog heel Frankrijk moet opeten’, geef ik dan als antwoord. Een grappig bedoeld antwoord, maar op de achtergrond speelt er meer. Mijn Frans is vele malen beter dan mijn Italiaans en ik hou ervan om mijn mannetje te kunnen staan in een andere taal. Ik hou bovendien veel meer van alles wat Frans is. Fransen kan ik beter peilen: altijd chagrijnig, altijd even chauvinistisch. Heerlijk steady!

Teveel pieken en dalen

Ik heb een haat-liefdeverhouding met alles wat Italiaans is. Neem de Fiat Punto van mijn lief. Supermooi om te zien en alles zit erop en eraan (nog wel, het blijft per slot van rekening een Italiaanse auto). Alleen iedere keer dat we hem iets te hard door de bocht sturen, gaat het lampje van de stuurbekrachtiging branden. Bij de eerstvolgende start is het weer pais en vree. Met Fabrizio, zo heet het Punto-tje liefkozend, is het dus liefde en haat. Teveel pieken, teveel dalen.

‘Italianen zijn uiterst emotioneel en bovendien beretrots op alles. Uit daarom geen kritiek.’

En zo zijn alle Italianen en Italiaanse producten in mijn ogen. Vol en uiterst emotioneel van zichzelf en bovendien beretrots op alles wat ze maken en doen. Probeer alleen geen kritiek te uiten. Of bijvoorbeeld te beweren dat er ook kazen uit andere landen zijn die ook zeer smakelijk zijn. No, no, no, sinore, er gaat niets boven de Italiaanse Buffelmozzarella en Parmmegiano Regiano. De rest is basta! Het lampje van het stuurwiel brandt alweer.

Verandering van spijs?

Natuurlijk zijn Italiaanse sportauto’s en tomaten mooier rood dan die uit ons land, maar waarom die overdreven maniertjes? Snap ik dat niet vanwege mijn Hollandse nuchterheid? Bon, verandering van spijs doet eten. Op het moment dat ik deze blog schrijf (bij de Fiat garage by the way) weet ik zeker dat de trendtour van FoodService Network waar ik 5 en 6 juni mee meega daaraan gaat bijdragen. Als we terug zijn uit Piemonte en hebben genoten van de verhalen en ingrediënten van Italiaanse producenten mag je me nog een keertje vragen of ik binnenkort naar Italië ga.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Learn more about Hunger & Food Waste with #BreadisGold #TasteDeVine #foodinspiration feat.… https://t.co/i4yTvIg24B https://t.co/vJguYj5lb4"

Agenda