http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Vega(n)kok ook buiten kraakpand geliefd

2 mei 2015    Femke van den Heuvel   

Ben je een vega(n)kok? Dan ligt volgens blogger @VlamIndePan de wereld aan je voeten.

Ben je een jonge, carrièrebewuste, allround kok? Dan zoek je uitdaging, steeds weer. Intern bij sterrenchefs, maar ook naar buiten toe, bij internationale uitdagingen. Je wilt nieuwe concepten ontwikkelen. Als beweeglijk type, hop je veel en verander je graag van omgeving en techniek om te leren, te leren en te leren.

Denk je nu ‘dat is vast niet weggelegd voor de vega(n)kok’, dan heb ik goed nieuws. In juni is er weer een internationale wedstrijd voor koks die hun beste vega(n)gerecht mogen presenteren in de keuken van Joia in Milaan. Voorwaarde is dat de ingrediënten van biologische of biologisch-dynamische oorsprong zijn en eigen aan het land van herkomst. En dat is nu precies wat deze wedstrijd zo uniek maakt. Iedere chef vertegenwoordigt immers zijn land en de streekproducten en ieder gerecht is dus sowieso uniek in zijn soort. Alleen al de interculturele inslag maakt het meedoen leerzaam. Stuur je gerechten in!

The world has gone vega(n)

Ook het stagelopen of werken in het buitenland is juist in deze ontwikkelende sector heel gewoon. Er is internationaal een groeiend aantal zeer goede vegetarische restaurants. Er zijn zelfs twee nieuwe vega-sterrenrestaurants bijgekomen. En de markt groeit maar door. Denk aan alle health centers in Azië, de booming vegansector in Berlijn en de groei in raw food in Amerika. Of wat dacht je van Puerto Rico en Brazilië, een waar walhalla voor de good foodies! Waar je na je werk met je blote voeten in het warme zand een kokosnoot leegdrinkt. Toch stukken beter dan een koud, donker kraakpand. Ook de gangbare sector vraagt steeds meer om goede vegetarische koks. Ofwel, als vegakok ben je niet gedoemd om in duistere panden driegangenmenu’s van 8 euro op vrijwillige basis voor drie man en een paardenkop te koken!

De wereld aan je voeten

Geïnspireerd, maar nog weinig vega-ervaring? In Nederland organiseert het koksgilde samen met de Vegetariërsbond het Veggie Chef of the Future Event op 18 mei 2015. Hier doe je een hele dag inspiratie op over koken met groentes, zeewier, seitan, enz., én over het kweken van je eigen groentes. Absoluut een leuke start of verrijking van je carrière. Dus stap uit je comfortzone en doe mee. De wereld is er klaar voor. Jij ook?

De ideeën van Femke zijn verwoord door Mirjam Jansen.

Foto: Paul van de Velde/CC

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda