http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Vega(n)kok ook buiten kraakpand geliefd

2 mei 2015    Femke van den Heuvel   

Ben je een vega(n)kok? Dan ligt volgens blogger @VlamIndePan de wereld aan je voeten.

Ben je een jonge, carrièrebewuste, allround kok? Dan zoek je uitdaging, steeds weer. Intern bij sterrenchefs, maar ook naar buiten toe, bij internationale uitdagingen. Je wilt nieuwe concepten ontwikkelen. Als beweeglijk type, hop je veel en verander je graag van omgeving en techniek om te leren, te leren en te leren.

Denk je nu ‘dat is vast niet weggelegd voor de vega(n)kok’, dan heb ik goed nieuws. In juni is er weer een internationale wedstrijd voor koks die hun beste vega(n)gerecht mogen presenteren in de keuken van Joia in Milaan. Voorwaarde is dat de ingrediënten van biologische of biologisch-dynamische oorsprong zijn en eigen aan het land van herkomst. En dat is nu precies wat deze wedstrijd zo uniek maakt. Iedere chef vertegenwoordigt immers zijn land en de streekproducten en ieder gerecht is dus sowieso uniek in zijn soort. Alleen al de interculturele inslag maakt het meedoen leerzaam. Stuur je gerechten in!

The world has gone vega(n)

Ook het stagelopen of werken in het buitenland is juist in deze ontwikkelende sector heel gewoon. Er is internationaal een groeiend aantal zeer goede vegetarische restaurants. Er zijn zelfs twee nieuwe vega-sterrenrestaurants bijgekomen. En de markt groeit maar door. Denk aan alle health centers in Azië, de booming vegansector in Berlijn en de groei in raw food in Amerika. Of wat dacht je van Puerto Rico en Brazilië, een waar walhalla voor de good foodies! Waar je na je werk met je blote voeten in het warme zand een kokosnoot leegdrinkt. Toch stukken beter dan een koud, donker kraakpand. Ook de gangbare sector vraagt steeds meer om goede vegetarische koks. Ofwel, als vegakok ben je niet gedoemd om in duistere panden driegangenmenu’s van 8 euro op vrijwillige basis voor drie man en een paardenkop te koken!

De wereld aan je voeten

Geïnspireerd, maar nog weinig vega-ervaring? In Nederland organiseert het koksgilde samen met de Vegetariërsbond het Veggie Chef of the Future Event op 18 mei 2015. Hier doe je een hele dag inspiratie op over koken met groentes, zeewier, seitan, enz., én over het kweken van je eigen groentes. Absoluut een leuke start of verrijking van je carrière. Dus stap uit je comfortzone en doe mee. De wereld is er klaar voor. Jij ook?

De ideeën van Femke zijn verwoord door Mirjam Jansen.

Foto: Paul van de Velde/CC

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Winnaars hebben een plan

En verliezers een excuus. Ik schrijf over de extra taak van foodentrepreneurs in Nederland.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Mrs Allen @mrsallencooks
"No #Sunday roast for us, opted for #FishPie instead #mrsallencooks #Foodie #foodinspiration #fishsupper… https://t.co/S3dqmvJfAj"

ReginaFarmersMarket @MarketRegina
"RT @MDIVADOMESTICA: Countdown to the outdoor market! 🌱 #yqr #yqrfood #foodblog #foodblogger #farmersmarket #foodinspiration #yqrliving @… "

lowcarb.eachday @lowcarbeachday
"#cookbook inspiration today - in a #dutch one called "Eerlijk Eten" (= honest food). #eerlijketen #realfood… https://t.co/zE04WGvoOh"

Mrs Allen @mrsallencooks
"Getting some #foodinspiration for the coming week with @bbcgoodfood #mrsallencooks #Foodie #foodblogger #Goodfood… https://t.co/ler7VMc2k5"

Routt Badger @routtbadger
"Moroccan Orange & Cardamom Cake,.... #foodphoto #foodinspiration #fruits #customcakes https://t.co/xhcv1pW4WI https://t.co/DVzPOyDOD5"

MDIVADOMESTICA @MDIVADOMESTICA
"Countdown to the outdoor market! 🌱 #yqr #yqrfood #foodblog #foodblogger #farmersmarket #foodinspiration #yqrliving… https://t.co/0tt4jcBbrl"

Katie Meehan @_katiemeehan
"Looking for some #FoodInspiration. Healthy food recipes, food blogs etc. Send me your suggestions! "

Frank Hensens @fhensens
"RT @MaaikedeReuver: Kaartverkoop gestart voor foodprofessional festival #foodunplugged op 23 juni. by @foodinspirat… https://t.co/hGCJcRRy60"

Frank Punte @frankpunte
"RT @Juliciousnl: Wat een top eerste #fipioneers bijeenkomst van @foodinspiration! Wat een energie! #foodie #fipioneers #julicious "

Food Inspiration @foodinspiration
"Inspiring story the making: @chantalarnts en @Frank_Lindner waren bij The Malt Vault in #Utrecht. @saidbijary schen… https://t.co/ibLFTH6WjH"

Agenda