http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Fucking Perfect? Fucking Respect!

1 april 2015      

Voor de documentaire Fucking Perfect over @SergioHerman vraagt @JeroendeZeeuw wat meer Fucking Respect.

Onlangs bezocht ik met mijn vriendin de documentaire Fucking perfect, een mooie documentaire over het laatste jaar Oud Sluis van Sergio Herman. Ik heb zelf het genoegen gehad om een aantal keer in het voormalige driesterrenrestaurant te mogen eten. Het is voor mij nog steeds het beste waar ik tot nu toe - en ik eet veel buiten de deur - ben geweest. Ongeëvenaarde smaakcombi's, creatief maar belangrijker nog... Nooit stijfjes! 

Bio-rechtsgedraaide latte machiato 

Maar wat schetst mijn verbazing? In een aantal belangrijke opiniebladen werd er kritisch geschreven over de docu. Het zou meer over Sergio gaan dan verwacht, het was geen echte documentaire maar meer een PR-praatje. Onzin! Voor mensen die ons vak niet beoefenen is het lastig om te begrijpen wat het met je doet. Waarom we lange dagen maken. Ja, we kiezen hier uiteraard zelf voor en er is een bepaald regime, maar Sergio is en blijft voor velen een held. Pure rock 'n roll. Het is altijd zo makkelijk om van achter je bureau een recensie te schrijven, je bio-rechtsgedraaide latte machiato opzij te schuiven en te denken: “Zo, morgen weer een dag!”

Te simpel gedacht

Maar ga er maar eens aan staan. Alles geven, jarenlang. Om uiteindelijk het hoogst haalbare te bereiken. Fucking perfect? Fucking respect! Nu heeft Sergio het echt niet nodig dat ik positief schrijf over de prachtige docu, maar wat ik probeer te zeggen is dat er vaak zo makkelijk gedacht wordt over de horeca. Of je nu een recensie schrijft over een documentaire of een avond uit eten, het lijkt wel of we het niet meer leuk mogen hebben en alles onder een vergrootglas ligt. Waarom azijn pissen over luttele zaken?

Wanneer gaat het grote genieten weer eens beginnen, want dat zou toch zo langzamerhand wel weer eens mogen? Gewoon lekker een restaurant binnengaan, aan tafel gaan zitten, een goede fles bestellen met een mooi menu, en genieten. Hetzelfde geldt voor de film, tv, het museum. Tsja, het leven! Kortom lieve mensen, of je nu een documentaire gaat bekijken of ergens gaat eten; ga lekker zitten en geniet, met respect!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda