http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

#Ikvertrek

2 februari 2015    Femke van den Heuvel   

Kok Femke van @Vlamindepan blogt over hoe zij hipster 2.0 werd en dat sprookjes bestaan

Het jaarlijkse evenement waar tout bio-minnend Nederland zich ophoudt, is achter de rug. De Bio-beurs in Zwolle was weer gezellig.

Deze van oorsprong op de landbouw gerichte beurs groeit langzaam uit tot retailbeurs en hopelijk ook tot horecabeurs. Dat er om dat laatste te realiseren nog wat werk aan de winkel was, wist de organisatie zelf ook. Om de eerste stappen in die richting te zetten, had ze diverse bekende en minder bekende koks uitgenodigd om op het foodplein een kookdemo te geven. Ook ik mocht een gooi doen naar de eeuwige roem.

Ben ik dan de bamboe voetverwarmer onder de geitenwollen sokken?

Koken in het hol van de leeuw. Ach, waarom niet? Nou, misschien omdat het grootste deel van de bezoekers boer is (en dat zeg ik niet om te schelden)? Ik liet me niet van de wijs brengen en heb dapper een kookdemo over plantaardig koken gegeven, inclusief de nieuwste kooktechnieken. Wat ik in mijn tomeloze enthousiasme volstrekt (bewust?) genegeerd heb, is dat de gemiddelde Bio-beursbezoeker toch niet helemaal is bijgepraat als het om plantaardige innovaties gaat. En dan heb ik het niet over een stuk biefstuk waar geen dier aan te pas is gekomen...Ineens was ik een soort hipster 2.0 in het geitenwollensokkencircuit. Het leven is vol verrassingen.

Sprookjes bestaan!

Maar goed, de intentie was er en dat is ook wat waard. De Bio-beurs verandert langzaam maar gestaag, net als de van bio gecharmeerde consument. Mooi. Zelf trek ik gewoon liever mijn zevenmijlslaarzen aan en vertrek een tijdje naar Europa. Naar de Duitse Biofach in Neurenberg en het Italiaanse Slow Food Festival in Turijn. Maar eerst ga ik naar de grootste Europese koksconferentie Identita Golose in Milaan op 8,9 en 10 februari. Met een hele zaal - ik herhaal: een hele zaal! - voor de ontwikkelingen op het gebied van gezondheid, milieu, biologisch, lokaal, vegetarisch en plantaardig eten.
Zie je wel dat sprookjes bestaan? Je hoeft er alleen maar in te geloven.
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Barry @use_your_loaf
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Alice Morris @realAliceMorris
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Escribe Te !!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#foodinspiratio… https://t.co/ZNrbcgHTAK"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/rG1NWvMHX9"

NewcastleCan @NewcastleCan
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

CouncilEstateCook @Councilestate1
"Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊… https://t.co/iGejV5EvNP"

Food Inspiration @foodinspiration
"Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out!… https://t.co/IxEXnS5PIx"

Adam Peterson @Adomelis
"RT @Ocado: Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

Javier López Romero @Superfotero
"Mi versión del "Arroz tres delicias" #recipes #recipe #receta #comida #food #recetas… https://t.co/eWbzD00t6Q https://t.co/wM5x0HWo4Z"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"@FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er… https://t.co/ZpkWYJD8Lv"

Agenda