http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Breek met de regels

9 december 2014    Creative Chef   

Hoe kan ik mensen prikkelen en verbazen tijdens een restaurantbezoek, vraagt @Creativechefnl zich af.

‘Het antwoord? Door in te spelen op de psychologische smaak. Het fenomeen dat eten niet alleen lekkerder maar vooral onvergetelijk maakt. Als Creative Chef zijn we met ons team hier iedere dag mee bezig en met deze blog willen we jou uitdagen om eens mee te denken en uit het keurslijf te stappen.’

De vaste regels

‘Bestaat zoiets als een keurslijf? Ja. In mijn professionele carrière als chef-kok heb ik al veel gezien en ben tot de conclusie gekomen dat mensen van regels houden. Zowel gasten als foodondernemers. Wat voor regels bedoel ik dan? Welnu, dat zijn de regels die in de loop der jaren zijn gevormd door onze cultuur. Denk aan de regel dat je eten op een bord krijgt gepresenteerd. Of dat een bepaald gerecht aan bepaalde receptregels moet voldoen.’
 

Eten op de bank

‘Wanneer verras je gasten eigenlijk het beste? Uit ervaring merk ik dat mijn gasten het meest onder de indruk zijn als er juist wordt gebroken met de regels. Het eten wordt dus niet op een bord geserveerd, we gaan niet aan tafel maar we gaan op de bank zitten, we serveren geen koffie met een koekje maar een koekje met koffie! Je zult begrijpen dat de mogelijkheden opeens gigantisch groot worden op het moment dat je zo gaat denken. Dus niet: alles is zoals het is, maar alles is zoals we gewend zijn dat het is.’

Anders dan anders

‘Als voorbeeld haal ik een diner aan waar we samen met Kookmeesters in Utrecht een leuk event hebben neergezet. De gasten kwamen binnen en verwachtten een standaard dinersetting, maar ze belandden in een experience waar ze zelf gingen koken, uit een eetbare vijver mochten vissen, een potje konden schaken met kaas. En dat alles met cocktails en muziek van een DJ. Effe net iets anders. De gasten vonden het geweldig!’
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda