http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Blijf bij ons!

10 oktober 2014    Frank Lindner   

Hoe houden we food & hospitality aantrekkelijk voor jong talent? @Frank_Lindner vraagt het zich af. #fitalents

Horeca en food staan vol in de spotlights in Nederland. Maar wie gaan al die gasten en toeristen helpen? Ons talent!

Jaar in jaar uit bezoeken meer en meer buitenlandse toeristen ons land. Deze trend zet de komende jaren verder door. Toonaangevende influencers uit de internationale travelbranche strooien onophoudelijk complimenten over onze steden als reisbestemming. Nederlanders besteden graag tijd en geld aan uitjes. Daarbij is uit eten, of ergens wat drinken in het rijke en gevarieerde aanbod voor iedereen gemeengoed.

Slecht geslapen?

Culinair gezien hebben we een gastronomisch aanbod om u tegen te zeggen. Het aantal restaurants met Michelinsterren groeit onverminderd door. Daarnaast is er een scene ontstaan van rauwe concepten waar jonge chefs de avantgardistische toerist en lokale bewoner weten te raken. Hotels worden bijgebouwd of voorzien van renovaties. Het aantal vijfsterrenhotels was nog nimmer zo hoog.

Maar het is niet alleen de top die staat als een huis. Binnen ieder segment, van een hostel tot het Amstel, moet je je stinkende best doen om een slechte overnachtingsplaats te treffen.

Rampenfilm

Het raamwerk van food en hospitality in Nederland, dat zit geramd. Wat een hardware! Alleen… De streekbiertjes in het gave industriële barretje tappen zich niet vanzelf. Het vermoeide Amerikaanse stel kan niet zelf in het property management systeem van het boetiekhotel inloggen. De vier foodies kunnen lang op hun gerechten wachten als er niemand van de witte of zwarte brigade in het restaurant is.

Wat als er helemaal geen professionele ondernemers, jong talent en vakbekwaam personeel in de horeca en hospitality meer zijn? Dan krijg je een horeca die lijkt op een Hollywoodfilm met zo’n rampscenario waar nog maar een handjevol mensen over is…

Binnenboord

We moeten er met z’n allen voor zorgen dat food en hospitality in Nederland een branche is en blijft waar young professionals en talenten zich graag mee identificeren. Anders stappen ze over naar andere branches. Wat moet je dan doen om ze binnenboord te houden?

Dan moet je bruggen slaan tussen opleiding en praktijk. Laten zien hoe tof het is om voor gave bedrijven te werken. Verhalen vertellen over inspirerend ondernemerschap. Ambassadeurs zoeken waarmee de nieuwe generatie hemelbestormers zich kan identificeren.

Voorbode

Laat dit nu precies zijn wat we op 7 oktober hebben gedaan tijdens de Food Inspiration Talent Day in Apeldoorn. Alles stond die dag in het teken van de 250 aanwezige young professionals en talenten, om hen voor de branche te winnen of te behouden. Tien bedrijfstalenten van toonaangevende ondernemingen uit food en hospitality sloegen de bruggen door hun ervaringen op toneel aan de zaal te vertellen. Spreker Martijn Arets van Brand Expedition inspireerde met zijn expedities en creatief ondernemerschap.

Ambassadeur en driesterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest vertelde via een toffe film die we in Barcelona met hem hebben geschoten over de ontwikkelingen die de horeca en food in Nederland hebben doorgemaakt: “Wij hebben de voorzet gegeven, het is aan de talenten van de toekomst om het af te maken.”

Dus jong talent, alsjeblieft: blijf bij ons! Zorg ervoor dat de software in deze mooie branche niet crasht.

Bekijk alle foto's van de Food Inspiration Talent Day hier.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda