http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Succesvoller door superpromoters

2 oktober 2014    Sabine van Wylick   

Hoe vind je superpromoters en hoe zet je ze in? @Sabinevanwylick over deze belangrijke groep enthousiaste mensen.

Als je een bedrijf start, heb je vaak een paar enthousiastelingen in je directe omgeving die geloven in je product of dienst. Maar ook als je groeit zijn deze mensen van ongelooflijk grote waarde voor je bedrijf.

‘Superpromoters’ noemt Rijn Vogelaar deze mensen in zijn enthousiasmetrilogie ‘Flame, Flow, Flood’. Superpromoters zijn een belangrijke partner voor je bedrijf. Niet alleen om je product of dienst te promoten, maar ook om mee te denken. Het zijn immers mensen, die je product of dienst goed kennen, die er positief over zijn en die erover praten in hun sociale omgeving. Maar het zijn ook mensen die enthousiasme kunnen overdragen op anderen. En die mensen moeten we koesteren!

Kijkje in je keuken

Een goed contact met deze waardevolle groep mensen maakt je bedrijf succesvol. Nodig ze uit en gun ze een kijkje in je keuken. Laat ze meedenken over je product. Wedden dat ze nog enthousiaster worden?

Ieder bedrijf zal ze hebben, maar hoe vind je je superpromoters? Als je starter bent, bestaan ze vooral uit mensen in je eigen omgeving. Zodra je groeit, wordt het een stuk lastiger om al die enthousiastelingen te vinden. Social media zijn een hulpmiddel om nieuwe superpromoters te vinden. Ken je volgers op Facebook of Twitter! Zij zullen immers enthousiast zijn over je bedrijf.

Limoncello di Fiorito

Een bedrijf dat naar eigen zeggen niet zou bestaan zonder zijn eerste superpromoters, is Limoncello di Fiorito. Mede-eigenaar Franco Fiorito probeerde met zijn broer voor de lol een Limoncello-recept uit, dat hij van zijn familie in Sicilië had gekregen. ‘Soms gaven we het als cadeautje aan vrienden bij een etentje of verjaardag. Op een gegeven moment kwamen ook steeds meer onbekenden naar ons toe of ze flessen konden kopen. We lieten onze Limoncello ook bij een Italiaans restaurant proeven en deden mee aan een drankenwedstijd in Engeland. Daar werden we tweede van de wereld. Dat was voor ons de bevestiging dat het wel goed moest zijn en zo hebben we er in 2011 ons bedrijf van gemaakt’, vertelt Franco.

Olievlek

‘Ons hele bedrijf is op superpromoters gebaseerd’, beweert Franco. ‘Onder meer via Facebook en via andere communicatiemiddelen houden we contact met deze mensen waarvan we weten dat ze ons product lekker vinden. Door al deze ‘likers’ komen er weer nieuwe superpromoters bij. Het werkt als een soort olievlek.’

Wil je een nieuw product in de markt zetten? ‘Begin dan klein’, zegt Franco. ‘Zorg ervoor dat je genoeg enthousiastelingen krijgt. Pas als het succesvol blijkt, ga je het groter maken. Wij hebben het ook heel langzaam gedaan, je moet een product niet door de strot van mensen willen duwen, dat werkt niet. Laat je superpromoters voor je werken!’ 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda