http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Succesvoller door superpromoters

2 oktober 2014    Sabine van Wylick   

Hoe vind je superpromoters en hoe zet je ze in? @Sabinevanwylick over deze belangrijke groep enthousiaste mensen.

Als je een bedrijf start, heb je vaak een paar enthousiastelingen in je directe omgeving die geloven in je product of dienst. Maar ook als je groeit zijn deze mensen van ongelooflijk grote waarde voor je bedrijf.

‘Superpromoters’ noemt Rijn Vogelaar deze mensen in zijn enthousiasmetrilogie ‘Flame, Flow, Flood’. Superpromoters zijn een belangrijke partner voor je bedrijf. Niet alleen om je product of dienst te promoten, maar ook om mee te denken. Het zijn immers mensen, die je product of dienst goed kennen, die er positief over zijn en die erover praten in hun sociale omgeving. Maar het zijn ook mensen die enthousiasme kunnen overdragen op anderen. En die mensen moeten we koesteren!

Kijkje in je keuken

Een goed contact met deze waardevolle groep mensen maakt je bedrijf succesvol. Nodig ze uit en gun ze een kijkje in je keuken. Laat ze meedenken over je product. Wedden dat ze nog enthousiaster worden?

Ieder bedrijf zal ze hebben, maar hoe vind je je superpromoters? Als je starter bent, bestaan ze vooral uit mensen in je eigen omgeving. Zodra je groeit, wordt het een stuk lastiger om al die enthousiastelingen te vinden. Social media zijn een hulpmiddel om nieuwe superpromoters te vinden. Ken je volgers op Facebook of Twitter! Zij zullen immers enthousiast zijn over je bedrijf.

Limoncello di Fiorito

Een bedrijf dat naar eigen zeggen niet zou bestaan zonder zijn eerste superpromoters, is Limoncello di Fiorito. Mede-eigenaar Franco Fiorito probeerde met zijn broer voor de lol een Limoncello-recept uit, dat hij van zijn familie in Sicilië had gekregen. ‘Soms gaven we het als cadeautje aan vrienden bij een etentje of verjaardag. Op een gegeven moment kwamen ook steeds meer onbekenden naar ons toe of ze flessen konden kopen. We lieten onze Limoncello ook bij een Italiaans restaurant proeven en deden mee aan een drankenwedstijd in Engeland. Daar werden we tweede van de wereld. Dat was voor ons de bevestiging dat het wel goed moest zijn en zo hebben we er in 2011 ons bedrijf van gemaakt’, vertelt Franco.

Olievlek

‘Ons hele bedrijf is op superpromoters gebaseerd’, beweert Franco. ‘Onder meer via Facebook en via andere communicatiemiddelen houden we contact met deze mensen waarvan we weten dat ze ons product lekker vinden. Door al deze ‘likers’ komen er weer nieuwe superpromoters bij. Het werkt als een soort olievlek.’

Wil je een nieuw product in de markt zetten? ‘Begin dan klein’, zegt Franco. ‘Zorg ervoor dat je genoeg enthousiastelingen krijgt. Pas als het succesvol blijkt, ga je het groter maken. Wij hebben het ook heel langzaam gedaan, je moet een product niet door de strot van mensen willen duwen, dat werkt niet. Laat je superpromoters voor je werken!’ 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda