http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

La grande finale!

17 september 2014    Thomas Luttikhold   

Prinsjesdag, een symbolisch begin voor de rest van het jaar. Volgens blogger @ThomasLuttik de stilte voor de storm

Gisteren was het de derde dinsdag van de maand. Prinsjesdag! Een begrip in de Nederlandse politiek, waarbij in alle plechtigheid verteld wordt wat iedereen al dagen wist dankzij enkele schimmige bronnen van de NOS en RTL.

Qua informatievoorziening is Prinsjesdag zijn doel allang gepasseerd, maar qua formaliteit en symboliek komt het nog goed tot zijn recht. En dan doel ik niet op die veel te glimmende koets die omringd is door een cavalerie, waar zelfs Napoleon u tegen zou zeggen. Of 'de grote ik heb een duurdere hoed dan jij'-wedstrijd, waarbij niemand ooit weet wie er nu gewonnen heeft. Over 'waste' gesproken!

Een symbolisch begin

Prinsjesdag is voor mij het symbolische begin van de rest van het jaar 2014. Het is het moment waarbij een periode van 'luieren' in de zon wordt afgelost door een periode van keihard werken. Het is de symbolische stilte voor de storm. En wat voor één.

De 'voedselwereld' staat een spannende tijd te wachten. Ondanks dat 2014 al redelijk vorm gekregen heeft door enkele grote pieken en dalen, zoals de zeer zwoele lente en de Russische boycot, dient nu echt de belangrijkste periode van het jaar aan: de oogstperiode. De periode waarvoor veel boeren het doen én bepaald gaat worden of ze dit volgend jaar nog met veel plezier gaan doen.

Tijd om te oogsten

Ook al ben ik (van beroep) geen boer, de laatste zin uit de vorige paragraaf is voor mij als jong ondernemer treffender dan ooit. Na een flinke periode van zaaien is ook voor mij een spannende tijd aangekomen, namelijk de: 'oogstperiode'. Waar ik het allemaal voor doe en hopelijk vooral mag blijven doen!

Wat er allemaal staat te wachten in het laatste deel van 2014, nota bene het jaar tegen voedselverspilling? Voor mij persoonlijk enkele toffe projecten (zoals een 'taste the waste' workshop, waarbij ik leer hoe je cocktails maakt van wasted producten!) en spannende spreeksessies. Ook start ik met de ontwikkeling van een product voor horecabedrijven dat compleet automatisch food waste gegevens kan genereren, waardoor food waste spoedig iets van gisteren zal zijn.

Stilte voor de storm

Wat staat de wereld te wachten? Ondanks de grote onzekerheid in de voedselindustrie komt steeds meer het besef dat we het moeten doen met de middelen die we tot onze beschikking hebben. Laat 'afval' daar nu net cruciaal in zijn. Wellicht juist aangejaagd door de grote onzekerheid die er bestaat. Wie zal het zeggen?

Onze Koning zei het in ieder geval niet gisteren in zijn Troonrede, dat is meer weggelegd voor pioniers. Je kunt je wellicht voorstellen dat ik in ieder geval met kriebels in mijn buik naar Prinsjesdag heb gekeken. Niet zozeer de happening zelf, maar het feit dat je bewust stil staat bij de zeer nabije toekomst. Dit bracht bij mij een spanning met zich mee. Een spanning die ik vertaald heb naar een stilte voor de storm. Want verdorie, wat staan ons nog mooie dingen te wachten, zelfs nog in 2014. Op naar la grande finale van 2014!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Koppert Cress @koppertcress
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

EspressoGalerie @EspressoGalerie
"Tomaten-Mozarrella Teller 😍 Das macht satt und glücklich 😁 🍎🍎🍎 #Tomaten #tomatoes #Käse… https://t.co/MWV2HCyyLa https://t.co/tr9jYdhsHF"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"@foodinspiration @altonikelderman @JavaCoffeeCo @FeverTreeMixers @koppertcress @LightspeedHQ @MaesInox @MePGroup… https://t.co/RSL530BMqA"

Sarina Hurley @sanlisucte1973
"RT @RogerLanghout: @foodinspiration wat een zalige editie weer! Ik kan er weer tegenaan. "

Food Inspiration @foodinspiration
"@Desemenzo @Leadersclub_be @FIBelgie @cminecc Bedankt dat je er bij was @Desemenzo! "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Agenda