http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

La dolce vita bij Countryhouse Montali

14 september 2014    Karin Egberink   

Blogger @KarinEgberink deelt een inspirerende trip naar hotel/restaurant @Montali_Italy in Umbrië met ons:

In augustus hadden we met YFM Utrecht ook even vakantie. Wat events betreft, want achter de schermen gebeurde er van alles. Hard werd er gewerkt aan onze heuse eigen website die binnenkort live zal gaan. Daarnaast druk in de weer met het plannen van nieuwe boertours en op 20 september krijgen we de mogelijkheid om zelf appels te gaan plukken bij Nieuw Slagmaat. Druk in de weer zijn we geweest met het zoeken naar nieuwe sprekers voor Food Politics. We hebben weer een mooi en interessant programma dus houd onze Facebookpagina in de gaten!

Paradijsje in Umbrië

Naast brainstormen was er natuurlijk ook tijd voor heerlijk eten en goede wijn. In augustus ben ik namelijk afgereisd naar Agrituristica Montali in de Italiaanse streek Umbrië. Uitgeroepen tot beste vegetarische restaurant ter wereld; met een klein hotel, een heerlijk zwembad tussen de olijfbomen en een prachtig uitzicht over de omgeving. Het idee achter dit paradijsje: vegetarisch eten een professioneler imago geven. Alberto Musacchio runt het restaurant en het hotel samen met zijn vrouw Malu Simões. Zij in de keuken met een kleine brigade, hij als gastheer en entertainer. Ook de zoon helpt een handje mee in de bediening.

Food and wine

Na een korte vlucht naar Rome, een lange wachtrij bij het autoverhuurkantoor en twee uurtjes de Italiaanse snelweg trotseren komen we aan bij Countryhouse Montali. We worden door een breed glimlachende Alberto ontvangen om gelijk naar ons tafeltje te worden gedirigeerd. Alle gasten eten tegelijk om klokslag 20.00 uur. Al gauw vergeten we het gedoe met het autoverhuurbedrijf en de hobbelige weg naar het hotel toe: binnen de kortste keren staan er heerlijke gerechtjes voor ons neus. Wat dacht je van safraanrisotto, ravioli met truffel en Castelmagno kaas, salade van spinazie, zwarte olijven, zongedroogde tomaatjes en krullen van Parmezaan, preiquiche met boterkorst, wortel-sinaasappelsorbet en amandelkoekjes met pistacheroom. Of we wijn willen? Ja, tuurlijk! Alberto geeft suggesties; vanavond adviseer ik een stevige rode wijn. Dit past goed bij elk van de vier gerechten. Als Piemonte-lover kies ik natuurlijk de Barolo die schittert op de kaart. Maar ook wijnen uit Umbrië vallen in de smaak.

Kortom: dolce vita en een echte aanrader! 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda