http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Gastvrijheid bij Hotspot Hutspot

2 september 2014    Tante Tip   

Het bijzondere concept Hotspot Hutspot won een gastvrijheidtraining door @Foodstep. Blogger @TanteTip was erbij:

In de 86e editie van Food Inspiration magazine over de Guest Journey kon je meedoen aan een Gastvrijheidsquiz. Uit de vele inzendingen werd Hotspot Hutspot tot winnaar verkozen. Dit concept in Rotterdam won een halve dag gastvrijheidstraining van een consultant van Foodstep. In het voorgesprek bleek Hotspot Hutspot zo enthousiast dat ze er nog drie dagen aan vastplakten.

Geen traditionele hotspot
Hotspot? Met hippe mensen en trendy food? Nou nee, niet in die zin. Hotspot Hutpot is een heel bijzondere club van (voornamelijk) vrijwilligers die, zoals ze het zelf noemen: restaurantje spelen. En dat doen ze niet alleen, maar met de hulp van tieners. Alles is erop gericht om hen van de straat te houden, een leuke plek te geven waar ze zich kunnen vermaken, waar ze zich veilig voelen en kunnen leren. Het zijn (inmiddels) drie heel bijzondere restaurants met bijzondere mensen. Er is bijvoorbeeld ook een groentetuin, zodat kinderen zien dat aardappelen niet aan een boom groeien. Daarna gaan ze die aardappelen ook bereiden, zodat de kinderen langzaamaan leren hoe ze een restaurant moeten runnen. Als je in Rotterdam bent, is het een "must go".

Bob Richters
Bob Richters is de aanjager van dit bijzondere initiatief. Hij was docent handvaardigheid maar liep stuk op onderwijs, het was te traag. Hij moest vergaderen over het ophangen van een schilderij. Nu is hij alleskunner van Hotspot Hutspot. Bob regelt alles wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van Hotspot Hutspot. Of dat nou subsidie is, het keuren van de brandblussers of een kassasysteem regelen, hij doet het. Ontmoet Bob in dit filmpje van Food Inspiration.

De kinderen van Hotspot Hutspot
De kinderen zijn tussen 10 en 15 jaar, hebben niets te doen en zouden anders op straat hangen. Het zijn schoffies, maar met een gouden hart als ze een kans krijgen. Ze leven vaak in een wereld waarin ze veel zelf moeten uitzoeken, waarin volwassenen zich als kinderen gedragen en de kinderen volwassenen zijn. Wat ze natuurlijk niet zijn. Dat zorgt voor verharding en een grote bek uit zelfbescherming. Foodstep heeft er uiteindelijk vier dagen getraind en heeft veel heftige verhalen gehoord, maar ook gezien hoe leuk de mensen bij Hotspot Hutspot zijn. Hoe de kinderen zich veilig voelen, hoe oprecht lief de vrijwilligers zijn. En dat iedereen, maar dan ook iedereen fouten mag maken bij Hotspot Hutspot.

Op de kaart
Ze werken bij Hotspot Hutspot met hoogwaardige producten. Ze maken hun eigen brood, plukken hun eigen fruit, gebruiken alles en maken op wat zelfs de voedselbank over houdt. En het is ook nog eens goed te eten. Voor €7,50 heb je een driegangenmenu van hoogwaardige kwaliteit. Wat denken jullie van auberginesoep, aioli met bavette en Haagse bluf met eigen vanillevla? En de bediening is in handen van de kinderen, hoe leuk is dat?

De training
De vrijwilligers en de kinderen van Hotspot Hutspot gingen samen met de consultant van Foodstep aan de slag met de onderwerpen gastvrijheid, HACCP en BHV. De samenstelling van de groep was zeer divers. Mannen en vrouwen, jongens en meisjes, in de leeftijd van 11 tot 60 jaar en acht verschillende nationaliteiten. Aanvankelijk zouden ze leren, ‘hoe het hoort’. Maar gaandeweg de workshop bleek er veel behoefte aan een goed gesprek over wat gastvrijheid nou eigenlijk betekent voor de diverse locaties. Dus nam de workshop een andere wending en gingen de verschillende groepjes aan de slag met de ‘VavaVoom’ van hun locatie. Wat maakt jullie uniek, en hoe maken we dat sterker? Wat gaan we meer doen, en waar houden we mee op? En natuurlijk, hoe gaan we dat morgen doen? En wie doet wat? Zodat de gemaakte ideeën niet in de lucht bleven zweven. Al met al een geslaagde workshopronde.

Interesse?
Wil je een keer eten bij Hotspot Hutpot, dan kun je reserveren via 06-51810675. Wil je ook een gastvrijheidstraining van een van de consultants van Foodstep neem dan contact op met Hester van de Bovenkamp op 06-30754138

Hotspot Hutpot Lombardije: Guido Gezelleweg 24 TO, Rotterdam, 06 51810675
Hotspot Hutspot Schiebroek: Asserweg 461, Rotterdam, 06 51810675
Hotspot Hutspot Heijprak: Heysekade 1, Rotterdam, 06-51810675 (vanaf 7 september) 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda