http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

LinkedIn geheimen

25 augustus 2014    Sabine van Wylick   

LinkedIn leeft als nooit tevoren. Maar kende je deze tools al? Blogger @Sabinevanwylick onthult

…Of nog niet gebruikt! LinkedIn leeft als nooit tevoren en ze blijven vernieuwen. Dat is mooi, want het is een goed middel om je online zichtbaarheid te vergroten, zeker met onderstaande tools!

1. Gebruik showcasepagina´s
De functionaliteit Showcasepagina´s is nog vrij nieuw binnen LinkedIn. Showcasepagina’s hangen aan een bedrijfspagina, dus niet aan je persoonlijke pagina. Ze zijn bedoeld om informatie te delen over specifieke onderdelen van je bedrijf. Wanneer je bedrijf bijvoorbeeld verschillende merken heeft, kun je per merk een showcasepagina aanmaken. Hiermee creëer je volgers die specifiek in jouw merk geïnteresseerd zijn.

2. Plaats updates en bekijk de statistieken
Wanneer je een update post in je statusbalk, kun je een dag later al terugzien hoe vaak je update is bekeken. Dit zie je dan in de rechterkolom verschijnen. Het leuke hiervan is, dat je ook kunt zien hoeveel mensen uit de 2e en 3e cirkel je bericht gelezen hebben, wanneer een of meerdere van je directe contacten op ‘interessant’ hebben geklikt. Je kunt zo ook peilen op welk tijdstip je het beste een update kunt plaatsen voor het beste resultaat.

3. Kies een aantrekkelijke oneliner
Als je een niet al te lange naam hebt, probeer dan eens of je hele naam in het veldje ‘voornaam’ past in je profiel. In het veldje ‘achternaam’ kun je dan een leuke oneliner kwijt. Deze oneliner komt altijd direct in beeld wanneer LinkedIn een update van of over jou meldt. Bij mijzelf staat er ‘Voor tamtam met effect!’. Telkens wanneer ik een update plaats, zien anderen naast mijn naam ook deze regel. Een mooie manier om je boodschap te communiceren!

4. Label je contacten
Bij je contacten vind je diverse labels, bedoeld als trefwoord om je contacten te kunnen ordenen. Naast de standaard labels kun je ook je eigen labels aanmaken. Dit is perfect om groepen contacten aan te maken en dus te segmenteren. Deze groepen kun je vervolgens eenvoudig mailen door bij je labels vinkjes te zetten en een boodschap te formuleren voor deze groep.

5. Adverteer op LinkedIn
Adverteren op LinkedIn is vooral geschikt wanneer je gericht bent op de zakelijke markt. Ook als je een klein budget hebt, zijn er mogelijkheden. Zo kun je tekst- en beeldadvertenties plaatsen of een videoadvertentie. Maar je kunt ook gewoon een betaalde update plaatsen. Met een handige tool kun je je doelgroep bepalen uit maar liefst 313 miljoen LinkedIn leden in binnen- en buitenland. Zo komt je advertentie of update bij een grote groep potentiële klanten terecht!
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Agenda