http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Die magische geur

14 augustus 2014    Dennis van Rijen   

De #fipioneers zijn terug van vakantie! Koekenbakker @dennisvanrijen (@dapeppa) blogt over zijn favoriete traditie.

Met het thema van de naderende Food Inspiration Days 2014 “Reinventing traditions” in mijn achterhoofd geef ik graag een kijkje in mijn gedachten en persoonlijke drijfveren waarom ik drie jaar geleden ben begonnen met koekjesbedrijf dapeppa.

Zondagmiddag rook je bij ons thuis vaak de magische geur van versgebakken cake. Mijn moeder had deze cake al vroeg in de ochtend gebakken en hij stond dan af te koelen op het aanrecht. Het was zo’n cake met een krokant korstje, van binnen was hij heerlijk zacht, een beetje nat met stukjes appel erin. Er werd vlak voordat we de cake gingen eten nog echte slagroom geklopt en mijn zusje en ik mochten dan de gardes van de handmixer aflikken.

De liefde van mijn moeder
Een echte traditie dus, waar ik me iedere keer weer op verheugde en die nog steeds veel nostalgische herinneringen bij me oproept. Ik heb het gevoel dat deze herinneringen toch anders zouden zijn wanneer m’n moeder een kant en klare cake zou hebben gekocht en slagroom uit de spuitbus had gebruikt. Kan natuurlijk ook een traditie zijn, maar in eerste instantie komen er ook herinneringen van de geuren, het vakmanschap, de aandacht en liefde van mijn moeder naar boven. Als je mijn moeder naar haar herinneringen hierover zou vragen, zal zij hoogstwaarschijnlijk ook de blije gezichten van mijn zusje, vader en mijzelf beschrijven.

Tegenwoordig zijn er veel producten op de markt die ons het leven makkelijker maken. Lekkere producten die je kant en klaar kunt kopen. Maar die missen toch vaak belangrijke elementen zoals het gebruik van je zintuigen, de emoties en voldoening die bij het zelf maken naar boven komen.
Inmiddels heb ik deze cake zelf al tientallen keren gebakken. In het begin ploeterend en volledig onder de bloem, bellend met mijn moeder om te vragen waarom het mij niet lukte en de cake net even anders was dan in mijn herinneringen. Nu serveer ik zo nu en dan deze cake aan vrienden en vertel erbij dat het een recept van mijn moeder is. De blije en vaak ook verbaasde gezichten van mijn vrienden zijn onbetaalbaar. Dit is de lekkerste cake ooit!

De lekkerste bak je zelf
Ik ben er zelf inmiddels van overtuigd dat je de lekkerste cake of koekjes zelf bakt. Niet zozeer omdat dit technisch gezien de allerlekkerste cake is maar omdat je speciaal je best hebt gedaan, plezier hebt beleefd aan het bakken en je huis geweldig ruikt. Je gasten en vrienden merken deze aandacht op en je houdt er zelf ook een trots gevoel aan over.

Met mijn producten probeer ik deze ervaring en gevoel ook over te brengen, zodat anderen hier ook van kunnen genieten. Ouderwets gezellig koekjes bakken met de gemakken van nu. Om zelf te doen of om deze bakervaring cadeau te geven aan je gasten, vrienden en familie.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda