http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

We zijn dieetmoe

1 augustus 2014    Esmee Kohler   

Blogger @esmeedia over de plotselinge, overweldigende populariteit van Het Normale Dieet.

De afgelopen weken zijn voorbij gegaan als een roes.Eind juni lanceerde ik Het Normale Dieet en schreef hier wat over op Food Inspiration. Sindsdien is het abnormaal snel gegaan.

Opeens heb ik bijna 7000 likes op Facebook, stond ik in de Spits met een uitgebreid artikel, was ik op de radio bij 100% NL, besteedde de grote Belgische krant Het Nieuwsblad uitgebreid aandacht aan het concept en mocht ik halsoverkop - nadat ik na twee uur slaap met een nachtvlucht terugkwam van vakantie - wat bij Editie NL vertellen. Conclusie: mijn leven is een achtbaan geworden.

Down to earth
Het Normale Dieet staat voor down-to-earth, gevarieerd en betaalbaar. Met die methode pas ik al jaren in maat 36 en ik geloof echt dat dat de sleutel naar succes is. Oftewel: geen ingewikkelde ingrediënten of lange waslijsten per recept en geen voedselgroepen die compleet worden buitengesloten. De supermarkt biedt in principe alles wat je nodig hebt en het gaat uiteindelijk om die verhouding tussen wat je verbrandt en wat je eet. De grootte van de porties, de variatie en zo veel mogelijk verse producten vormen de basis. Een beetje de moderne schijf van vijf dus.

Dat klinkt heel simpel en is waarschijnlijk al veel vaker geroepen. Toch voel ik een zucht van verlichting om mij heen. 'Je mag dus wel gewoon een boterham met kaas en een glas melk!' Ja, dat klopt en daar word je echt niet dik of ziek van. Zolang je maar varieert en geen liter melk per dag wegdrinkt. 

De moderne schijf van 5
De afgelopen weken heb ik gemerkt dat dit onderwerp leeft in Nederland. Misschien zijn we allemaal wel een beetje ‘dieetmoe’. We willen niet meer continue bezig zijn met wat we wel of niet mogen. We willen gewoon normaal kunnen eten en gezond blijven. Ik geloof dat dat kan. Kijk maar naar mijn oma die inmiddels al dik in de 80 is. Die eet haar hele leven al roomboter, aardappels en volkorenbrood en is nog altijd slank en kwiek.

Zelf viel ik ooit 15 kilo af en die zijn er nooit meer aangekomen. En ja, ik mag echt koolhydraten, gluten, suikers en zuivel. Gebruik yoghurt in plaats van mayonaise, neem altijd de trap in plaats van de lift en eet muesli in plaats van cruesli zijn een paar van mijn tricks. Klink zo gemakkelijk en misschien is het dat ook wel.

Een handvat voor het leven
Mijn grote ambitie is om al deze informatie nu vast te leggen in een boek. Dit moet een handvat voor het leven worden dat je overal kunt inzetten. Of je nu door de Franse supermarkt loopt, op de camping staat in Italië of aan een viergangendiner bij de buren zit maakt niet uit. Het is het juiste gereedschap om op elk moment de beste keuzes te maken. Een boek vol tips en simpele recepten, geschikt voor zowel de werkende moeder als de jonge puber. Ik wil Nederland op een normale manier een stukje gezonder maken.

Wil je meer informatie over Het Normale Dieet? Like dan mijn FB-pagina en blijf mijn blog hier volgen, op foodinspiration.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Tagliatelle with porcini, basil and shaved parmigiano reggiano. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/XXObVv8blD"

Michiel @Michielstweets
"So true... The End of good enough... is the new trend in the market. #foodinspiration https://t.co/AAaGmasf1t"

Theo van Brussel @tvanbrussel
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Charles Ager @CharlesAger
"Happy #NationalPumpkinCheesecakeDay 🎃 Celebrate by baking one yourself, we found a great recipe:… https://t.co/i99fZ6v2c3"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @Hanssteenbergen: Wil je de inhoud lezen van alle presentaties van de #fidays 2017. Lees hier het uitgebreide artikel. https://t.co/UUPz"

Natalie Lorrant @NatalieLorrant
"Secrets Behind Famous Southern #recipes. #cheese #foodinspiration https://t.co/cDlPw7BNJH https://t.co/2CA2vZ7EnA"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Mmmm ... something special about Marcona @almonds. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/GrjYVHaXY0"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Hij is binnen en we zijn best wel trots !! 😍 Ons jaarboek 2018 met de nieuwste concepten, cijfers uit de markt & city… "

Edwin Klaasen @Desemenzo
"Wat was je leuk! @foodinspiration #fidays https://t.co/VyXpNKmFl4"

Doug Koob @dougkoob
"Amsterdam Food & Beverage Trend Tour for Portland team hosted by @foodinspiration #fidays… https://t.co/Nrjk54mBvI"

Agenda