http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

We zijn dieetmoe

1 augustus 2014    Esmee Kohler   

Blogger @esmeedia over de plotselinge, overweldigende populariteit van Het Normale Dieet.

De afgelopen weken zijn voorbij gegaan als een roes.Eind juni lanceerde ik Het Normale Dieet en schreef hier wat over op Food Inspiration. Sindsdien is het abnormaal snel gegaan.

Opeens heb ik bijna 7000 likes op Facebook, stond ik in de Spits met een uitgebreid artikel, was ik op de radio bij 100% NL, besteedde de grote Belgische krant Het Nieuwsblad uitgebreid aandacht aan het concept en mocht ik halsoverkop - nadat ik na twee uur slaap met een nachtvlucht terugkwam van vakantie - wat bij Editie NL vertellen. Conclusie: mijn leven is een achtbaan geworden.

Down to earth
Het Normale Dieet staat voor down-to-earth, gevarieerd en betaalbaar. Met die methode pas ik al jaren in maat 36 en ik geloof echt dat dat de sleutel naar succes is. Oftewel: geen ingewikkelde ingrediënten of lange waslijsten per recept en geen voedselgroepen die compleet worden buitengesloten. De supermarkt biedt in principe alles wat je nodig hebt en het gaat uiteindelijk om die verhouding tussen wat je verbrandt en wat je eet. De grootte van de porties, de variatie en zo veel mogelijk verse producten vormen de basis. Een beetje de moderne schijf van vijf dus.

Dat klinkt heel simpel en is waarschijnlijk al veel vaker geroepen. Toch voel ik een zucht van verlichting om mij heen. 'Je mag dus wel gewoon een boterham met kaas en een glas melk!' Ja, dat klopt en daar word je echt niet dik of ziek van. Zolang je maar varieert en geen liter melk per dag wegdrinkt. 

De moderne schijf van 5
De afgelopen weken heb ik gemerkt dat dit onderwerp leeft in Nederland. Misschien zijn we allemaal wel een beetje ‘dieetmoe’. We willen niet meer continue bezig zijn met wat we wel of niet mogen. We willen gewoon normaal kunnen eten en gezond blijven. Ik geloof dat dat kan. Kijk maar naar mijn oma die inmiddels al dik in de 80 is. Die eet haar hele leven al roomboter, aardappels en volkorenbrood en is nog altijd slank en kwiek.

Zelf viel ik ooit 15 kilo af en die zijn er nooit meer aangekomen. En ja, ik mag echt koolhydraten, gluten, suikers en zuivel. Gebruik yoghurt in plaats van mayonaise, neem altijd de trap in plaats van de lift en eet muesli in plaats van cruesli zijn een paar van mijn tricks. Klink zo gemakkelijk en misschien is het dat ook wel.

Een handvat voor het leven
Mijn grote ambitie is om al deze informatie nu vast te leggen in een boek. Dit moet een handvat voor het leven worden dat je overal kunt inzetten. Of je nu door de Franse supermarkt loopt, op de camping staat in Italië of aan een viergangendiner bij de buren zit maakt niet uit. Het is het juiste gereedschap om op elk moment de beste keuzes te maken. Een boek vol tips en simpele recepten, geschikt voor zowel de werkende moeder als de jonge puber. Ik wil Nederland op een normale manier een stukje gezonder maken.

Wil je meer informatie over Het Normale Dieet? Like dan mijn FB-pagina en blijf mijn blog hier volgen, op foodinspiration.nl.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda