http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Restaurant voor een maand

20 juli 2014    Jadis Schreuder   

Gastblogger @JadisSchreuder over het pop-up restaurant van @ramon_beuk: @VoorEenMaand #VEM2014

Weet je nog? Vroeger restaurantje spelen met je vriendjes?! Hoe gaaf is het als je jezelf elk jaar uitdaagt om eens per jaar een maand een restaurant te hebben en hier een onvergetelijke avond van te maken. Dit is wat Ramon Beuk nu al vier jaar doet. Dit jaar met het thema: Suriname.

Het is een restaurantconcept waarin Ramon beuk alles stopt wat hij mist wanneer hij zelf uit eten gaat. Het pure gevoel van de kok zelf. Zo neemt hij de afstand weg tussen keuken en restaurant. De koks komen aan tafel en de gasten kunnen zo zijn keuken instappen. Zo geeft hij tussen de gangen door uitleg over zijn gerechten en wat zijn gasten kunnen verwachten wanneer ze een hap nemen. Hij brengt elke avond op een subtiele manier entertainment zonder poespas: Gewoon luchtige gezelligheid met gastkoks en gastoptredens van bekende Nederlanders.

Thema: Suriname

Omdat Ramon sinds een aantal jaar zijn geboorteland herontdekt heeft. Hij wilde daar iets mee doen. Het is een land met een ongelooflijke rijkdom aan gerechten en smaken. Maar volgens Ramon kent de Surinaamse keuken geen eten op topniveau. Vandaar dat hij daar hoogstpersoonlijk verandering in brengt. Zo neemt hij drie tot vier keer per jaar de beste koks uit Nederland mee naar Suriname. Om vóór Surinamers, met puur Surinaamse ingrediënten, een menu op topniveau samen te stellen.

Die lijn trekt hij door naar Restaurant VEM. Nu kan ook Nederland kennismaken met eten op topniveau met uitsluitend Surinaamse ingrediënten.
Ben je benieuwd naar Ramon en zou je hem beter willen leren kennen? Lees dan zijn boek ‘Terug naar mijn Roti’. Het is een boek waarin voor de helft informatie over het Suriname van Ramon staat en voor de andere helft Surinaamse recepten à la Beuk. Ik was er stil van, een aanrader dus!

Vanaf 1 augustus
Van 1 augustus tot en met 1 september is het restaurant geopend. Een van de eerste dagen ben ik er om mijn smaakpapillen weer uit te dagen. Ben jij benieuwd geworden naar Ramon Beuk en Restaurant VOOREENMAAND en zou je hier ook bij willen zijn? Neem dan even een kijkje op de website: www.vooreenmaand.nl

Volg Restaurant VOOREENMAAND via Facebook en Twitter via #VEM2014.

Bij de eerste editie in 2011 was Food Inspiration er al bij. Bekijk de video:  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda