http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Restaurant voor een maand

20 juli 2014    Jadis Schreuder   

Gastblogger @JadisSchreuder over het pop-up restaurant van @ramon_beuk: @VoorEenMaand #VEM2014

Weet je nog? Vroeger restaurantje spelen met je vriendjes?! Hoe gaaf is het als je jezelf elk jaar uitdaagt om eens per jaar een maand een restaurant te hebben en hier een onvergetelijke avond van te maken. Dit is wat Ramon Beuk nu al vier jaar doet. Dit jaar met het thema: Suriname.

Het is een restaurantconcept waarin Ramon beuk alles stopt wat hij mist wanneer hij zelf uit eten gaat. Het pure gevoel van de kok zelf. Zo neemt hij de afstand weg tussen keuken en restaurant. De koks komen aan tafel en de gasten kunnen zo zijn keuken instappen. Zo geeft hij tussen de gangen door uitleg over zijn gerechten en wat zijn gasten kunnen verwachten wanneer ze een hap nemen. Hij brengt elke avond op een subtiele manier entertainment zonder poespas: Gewoon luchtige gezelligheid met gastkoks en gastoptredens van bekende Nederlanders.

Thema: Suriname

Omdat Ramon sinds een aantal jaar zijn geboorteland herontdekt heeft. Hij wilde daar iets mee doen. Het is een land met een ongelooflijke rijkdom aan gerechten en smaken. Maar volgens Ramon kent de Surinaamse keuken geen eten op topniveau. Vandaar dat hij daar hoogstpersoonlijk verandering in brengt. Zo neemt hij drie tot vier keer per jaar de beste koks uit Nederland mee naar Suriname. Om vóór Surinamers, met puur Surinaamse ingrediënten, een menu op topniveau samen te stellen.

Die lijn trekt hij door naar Restaurant VEM. Nu kan ook Nederland kennismaken met eten op topniveau met uitsluitend Surinaamse ingrediënten.
Ben je benieuwd naar Ramon en zou je hem beter willen leren kennen? Lees dan zijn boek ‘Terug naar mijn Roti’. Het is een boek waarin voor de helft informatie over het Suriname van Ramon staat en voor de andere helft Surinaamse recepten à la Beuk. Ik was er stil van, een aanrader dus!

Vanaf 1 augustus
Van 1 augustus tot en met 1 september is het restaurant geopend. Een van de eerste dagen ben ik er om mijn smaakpapillen weer uit te dagen. Ben jij benieuwd geworden naar Ramon Beuk en Restaurant VOOREENMAAND en zou je hier ook bij willen zijn? Neem dan even een kijkje op de website: www.vooreenmaand.nl

Volg Restaurant VOOREENMAAND via Facebook en Twitter via #VEM2014.

Bij de eerste editie in 2011 was Food Inspiration er al bij. Bekijk de video:  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Routt Badger @routtbadger
"Katie Seaver: How To Stop Eating So Much After.... #foodinspiration #foodstyling #eat https://t.co/Z7uCKM7pxg https://t.co/rLSVsgywG0"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @FoodserviceNW: @foodinspiration is op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via fo… "

Agenda