http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Google Glass bij check-in

7 juli 2014    Tante Tip   

Welkom @TanteTipTweet! Onze kersverse blogger over de Google Glass check-in app. Moeten we dat wel willen?

Het is zover, Google Glass heeft zijn weg naar gastvrijheid gevonden. De eerste ‘Google Glass check-in app’ werd afgelopen juni gepresenteerd op het HITEC congres in Los Angeles. Het HITEC congres is het grootste hospitality technologie congres ter wereld.

De app werkt als volgt. Als de gast binnenloopt, wordt er een foto gemaakt met de Google Glass app. Door gezichtsherkenning wordt de gast geïdentificeerd. Dit kan door een link te leggen met social media, (dus via bijvoorbeeld een Facebook foto) of door een foto in het bestand. Als de gast is geïdentificeerd, krijgt de receptionist te horen wie het is en kan door een stemcommando de check-in worden voltooid. Je kunt als receptionist gelijk de gast bij naam noemen in plaats van ernaar te vragen, dat is gaaf!

Wat een tijdwinst zal inchecken met Google Glass geven. Receptionisten hoeven niet meer alle gegevens in te voeren en je hebt gelijk alle belangrijke data bij de hand. Misschien een extra alarm als iemand jarig is, of een jubileum viert? De receptionist kan hier dan gelijk op in spelen. En hoe prettig moet het zijn voor de gast, na een lange reis, niet te hoeven wachten tot de receptionist z’n moeilijke achternaam heeft gevonden in het systeem en alle gegevens heeft verwerkt.

Vroeger
In alle hotels waar ik gewerkt heb, sierden lange rijen foto’s van vaste gasten de gangen, achter de schermen. Met daaronder hun naam en rugnummers. Wie waren ze? Waar kwamen ze vandaan? Wat was hun favoriete kussen en wat deden ze voor de kost? Zoveel mogelijk informatie om de verwachtingen van de gasten te kunnen overtreffen. Zodat we ze voor het inchecken konden vragen hoe het met hun kinderen was, of alvast hun favoriete bodylotion in de douche neer zetten.

Stagiaires checkten dagelijks lange lijsten of gasten misschien jarig waren, die gasten werden dan vervolgens in de ochtendmeeting besproken, met een foto erbij, zodat wij ze konden herkennen en feliciteren.

In China maakten ze het helemaal bont, daar werden wekelijks de top-100 vaste gasten getoond en dreunden de medewerkers hun namen op om ze bij hun naam aan te kunnen spreken als ze de gast tegenkwamen. (De namen spraken ze echter nooit uit tegen de gast, uit angst voor gezichtsverlies als ze de verkeerde uitspraak gebruikten).

En ook in sterrenrestaurants kunnen ze er wat van. Herhaaldelijk heb ik bij een briefing op moeten dreunen wat de favoriete aperitieven van de familie X waren. (Meneer X bleek vast te hebben gezeten voor ontvoering, maar dat is een ander verhaal). Bovenstaande zaken kunnen nu eenvoudig worden vervangen door de Google Glass app. De gast komt binnen en je kunt gelijk zijn favoriete cocktail voor zijn neus zetten en in een vrolijk ‘happy birthday’ uitbarsten.

Privacy
Natuurlijk staat privacy van de gasten op nummer 1 en is discretie een van de vereisten van iedere medewerker. Wil de gast dat wij alles van hem weten? Vindt de gast het leuk als ik hem vraag naar zijn reisje naar Bermuda? En wie was die leuke vrouw, met wie hij op de foto staat? Een Google Glass is nog niet in staat, integer te zijn, of aan te voelen dat bepaalde informatie misschien stil moet blijven.

En met dat in mijn achterhoofd lees ik dat Nederlandse computerexperts iets hebben bedacht waardoor buitenstaanders zonder veel moeite mee kunnen kijken wat de drager van een Google Glass ziet. Hoeveel creditcards ziet een gemiddelde receptionist op een dag? Of adressen van gasten, waardoor een inbreker dus weet dat de gast niet thuis is, maar in het hotel?

Schijnbaar is het ook nog relatief makkelijk om de Google Glass te hacken, zo makkelijk zelfs dat hardcore hackers de ‘oplossing’ over het hoofd zien, die zouden deze toegang te makkelijk vinden.

Volgens een woordvoerder van Google is de veiligheid een van de aandachtspunten van Google Glass, gelukkig dat zij het ook beseffen. Tot die tijd dan maar aandacht besteden aan je gasten. Willen weten wat ze beweegt en wie ze zijn. Want als je echt contact maakt, weet je hoe iemand heet en wat voor hem belangrijk is. En dan weet je ook wanneer je discreet moet zijn. Wat mij betreft dus nog even wachten met Google Glass!  

Food Inspiration mocht de Google Glass vorig jaar uitproberen bij Google in Mountain View:

Google Glass from Food Inspiration on Vimeo.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda