http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Hallo-ik-ben-Ido

2 juli 2014    Ido Essed   

Hallo-ik-ben-ido. Dat is de titel van de Nouncy pagina waarmee ik me drie maanden geleden inschreef voor de #bestjobinfood.

Op deze Nouncy pagina vind je 9 redenen waarom ik geknipt ben voor de #bestjobinfood. Toegegeven, deze redenen zijn hier en daar wat aangezet. Kwestie van likes scoren. Alles is geoorloofd als het gaat om liefde voor eten, nietwaar? Toch koos de kritische jury mij in mei tot winnaar. Er zal dus vast wel een kern van waarheid inzitten. Ik ben een foodie in hart en nieren, dat moge duidelijk zijn. Om alle mythes uit de wereld te helpen, zal ik me bij deze even voorstellen. Voor het echie.

Chef Spoel
Op m’n veertiende stond ik bij de plaatselijke bistro in de afwas. Ik was meteen verkocht. Als Chef Spoel proefde ik voor het eerst van de wondere wereld die horeca heet. Het smaakte naar meer.

Van de afwas kwam ik via de bediening in het walhalla terecht voor elke food freak: de Keuken. Daar bracht ik zoveel uren door dat ik met drie studies mocht (lees: moest) stoppen. Was het niet vanwege een gebrek aan studiepunten, dan wel omdat ik niet vaak genoeg kwam opdraven.

Een paplepel gastvrijheid
Een gebrek aan interesse was waarschijnlijk de echte reden. Al m’n tijd en aandacht ging namelijk naar koken en alles wat daarmee te maken heeft: keukens, messen, beurzen, pannen, apparatuur et cetera. Als tweede zoon van een Surinaamse vader en een Brabantse moeder is gastvrijheid me met de paplepel ingegoten. Werken in de horeca was daar een logisch gevolg van.

Althans, dat vond ik.

Het grote-mensen-bestaan
Begin 2010 zag ik toch kans een studie af te ronden. Na vijf lange jaren verliet ik het Amsterdam Fashion Institute met een diploma in m’n achterzak. Afscheid van het AMFI betekende ook afscheid van de keuken. Het grote-mensen-bestaan stond immers voor de deur. Het afscheid was echter van korte duur.

Na twee weken werkzaam te zijn in m’n nieuwe kantoorbaan, was ik terug bij visrestaurant De Oesterbar op het Leidseplein. Daar bestierde ik op maandag- en dinsdagavond weer mijn oude partie. Naast mijn m’n 9-tot-5-baan, welteverstaan. Daarnaast kookte ik twee weekenden per maand vrijwillig in buurthuis De Pijp. Tsja, ik hou er nou eenmaal van.

Reizen!
Inmiddels doe ik het iets rustiger aan en focus ik me op mijn baan bij mijn huidige werkgever Scotch & Soda. Deze stelt me in de gelegenheid m’n andere grote hobby na te leven: reizen.

Als productie coördinator reis ik naar alle landen waar we onze kleding produceren. Gecombineerd met vakanties bracht me dat dit jaar vooralsnog naar Hongkong, Turkije, Myanmar, Thailand en India. Ofwel: kippengewrichten, kebab, vliegende mieren, pad thai en voedselvergiftiging.

Tijd voor het hoofdgerecht
Prima appetizers dus, maar ik ben klaar voor het hoofdgerecht. Ik heb namelijk nog wat ruimte bewaard voor een Braziliaans stempeltje in mijn paspoort. Hoe leuk ik m’n baan ook vind, het blijft fantastisch om met hospitality bezig te zijn.

Ik kan dan ook niet wachten om lekker te gaan happen in Brazilië. Beetje zoals Suarez eigenlijk. 

Bekijk hier nog eens de terugblik op een zinderende strijd om de trip naar Rio:

Terugblik sollicitatieronde #bestjobinfood from Food Inspiration on Vimeo.

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda