http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Het Normale Dieet

30 juni 2014    Esmee Kohler   

Zoutarm, geen zuivel, geen suiker, geen brood. Blogger @esmeedia is het zat en introduceert Het Normale Dieet!

Ik sta in de supermarkt en begin aan mijn dagelijkse tour. Bij de groente- en fruitafdeling raak ik al direct in verwarring. Ik ben gek op aubergine maar iemand vertelde mij laatst dat dit de meest vervuilde groente is. Vol met landbouwgif. Van het fruit word ik ook niet blij. Snoeihard of juist zo zacht dat ze onmogelijk ongeschonden het thuisfront halen!

De frustratie
Mijn mandje blijft leeg. De kant-en-klare maaltijden worden direct overgeslagen. Veel te zout en een tekort aan vitamines en bioactieve stoffen. Ik schuifel langs de kaas. Het water loopt mij in de mond bij het zien van de romige Franse kazen. Een lekker rood wijntje erbij, stokbroodje on the side en klaar. Ik word wakker. What was I thinking? Kaas is natuurlijk uit den boze. Veel te vet en wederom te veel zout!

Bij de vleeswaren mag ik helemaal niet blijven staan. Rood vlees is per definitie al afgeschreven door de Voedselzandloper. Verwerkt vlees is zo mogelijk een nog grotere ramp. Voor je het weet krijg je antibiotica en hormonen binnen. Leverworst durf ik -sinds die aflevering van Keuringsdienst van Waarde- niet eens meer naar te kijken. Iets met golvende vleessaus in grote bakken! Een pak melk dan, de trots van de Nederlandse cultuur. Natuurlijk niet. Mensen zijn immers van nature lactose-intolerant en deze falende witte motor zou juist botontkalking verergeren. Gewoon laten staan dus!

Ik vervolg mijn tour. Gelukkig, daar staan de sojaproducten. Hier kan weinig mis mee zijn. Het wordt immers aangeraden door elke hipster, foodie of andere health goeroe. Las ik laatst niet dat hier heel veel fytinezuur in zit wat juist de opname van mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium verstoort? Nu word ik echt droevig!

Bij de koek, chips, frisdranken en snoep trek ik een sprintje. Daarvoor moet je direct dekking zoeken. Voor je het weet heb je een dubbele zwemband, slibben de aderen dicht en raak je verslaafd aan suiker. De light varianten zijn geen haar beter trouwens. Die zitten vol aspartaam waarvan je de meest vreselijke dingen kan krijgen!

Opeens is daar de kassa. Mijn mandje is leeg, uit mijn buik klinkt een rommelend orkest en donkere wolken trekken over mijn gezicht. Ik staar naar buiten en mijn oog valt op de snackbar. Dan maar een frietje. Dan weet je in ieder geval voor 100 procent zeker dat het troep is!

De moraal
Dit verhaal is natuurlijk sterk overdreven. De frustratie is echter wel echt. Ik stoor mij enorm aan het feit dat we tegenwoordig niks meer kunnen eten zonder dat er slechte woorden over gezegd zijn! Daarom neem ik nu de touwtjes zelf in handen en lanceerde anderhalve week geleden Het Normale Dieet. Middels een opleiding tot Voedingsdeskundige leer ik de basiskennis en weet ik dat vooral variatie het sleutelwoord is. Bepaald voedsel compleet verwijderen uit het patroon is volgens mij geen oplossing. Nooit meer een broodje kaas houdt geen enkele Nederlander vol. Door bewust te eten en na te denken over de porties kom je al een heel eind!

Er worden geen gekke eisen, uitzonderingen, idiote ingrediënten of andere maatstaven opgelegd en de behoefte hieraan blijkt groot. Het aantal likes op de FB-pagina stijgt snel en de aanmeldingen voor mijn dieetprogramma stromen binnen! De eerste groep deelnemers is inmiddels begonnen. Betaalbare, toegankelijke voeding, een persoonlijk advies en wekelijkse controle vormen de basis en vooralsnog blijkt die aanpak effectief. Mijn doel: Nederland
een stukje gezonder maken!

Ben jij ook ‘getriggerd’? Bekijk dan eens mijn FB-pagina: www.hetnormaledieet.nl

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda