http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Disney up your business

19 juni 2014    Lotte Elshout   

Blogger Lotte Elshout zou Walter Elias Disney graag een lintje opspelden, omdat hij zijn slogan waarmaakt. #dromen

Daar stond ik dan, een jaar of acht, hartje winter, klappertandend van de kou, inclusief een aan het gezicht gevroren snotpin, mezelf te vergapen aan de wondere wereld waar ik tijdens de avondparade in Disneyland in ondergedompeld werd. Geloof me, de zee van lichtjes op de stoet van praalwagens die aan mij voorbij kwam die avond viel in het niet bij de vele stralende kinderogen onder de toeschouwers aan de kant van de weg.

Het was een onvergetelijk weekend en mocht ik, geheel onwaarschijnlijk, ooit in de positie verkeren waarin ik iemand een lintje mag opspelden: Walter Elias Disney, steekt u vooral de borst vooruit. Eindelijk een bedrijf dat zijn slogan waar maakt. Welk ander bedrijf speelt het klaar om van generatie op generatie tot de verbeelding van miljoenen kinderen over de hele wereld te spreken? En bezit daarnaast het enige park waar, geheel in lijn met de slogan, dromen uitkomen?

Imagineering
Inmiddels weet ik dat de denktank achter deze magische wereld de imagineering tak van Disney wordt genoemd. De term imagineering stamt af van de woorden 'imagination' en 'engineering'. Er zijn een aantal stappen te onderscheiden in het designproces binnen de imagineering-tak die bij Disney geleid hebben tot een breed scala aan succesverhalen met betrekking tot producten en concepten met bijbehorende beleving.

Het designavontuur trapt af met de zogenaamde 'inspiration' fase. Deze fase daagt u uit af te stappen van de vaste paden die u dagelijks, zowel persoonlijk als zakelijk, bewandelt. Ga in innerlijk gesprek met uw vaste denkpatronen ('dat kunnen we niet') , vaste gewoonten ('dat doen we niet') en het zogenaamde 'bottom-line syndroom': een te grote focus op wat er onder de streep overblijft. Creativiteit heeft immers de ruimte nodig om groots te zijn. Het regelmatig organiseren of deelnemen aan een brainstormsessie, waar iedereen, op gelijk niveau, meedenkt over toekomstige en huidige bedrijfsvoering, producten of concepten, is een voorbeeld van hoe deze 'inspiration' fase tot stand gebracht kan worden. De fase na 'inspiration' is 'ideation', hierin wordt een idee concreet en ontstaat er een projectmatige omgeving waarin een idee verder wordt uitgewerkt. Tenslotte wordt het uitgerold en geïmplementeerd, dit wordt de 'implementation' fase genoemd.

De wereld van eten en drinken heeft meer gelijkenissen met de magische wereld van Disney dan u zo op het eerste oog zou denken. Maar het draait in beide werelden om het waarmaken, al dan niet overtreffen van verwachtingen. Daarnaast is er een overeenkomstige drang naar het ontwikkelen van innovatieve concepten en het creëren van de juiste ambiance. Of het nu om Mickey of meneer M&M gaat, beide zijn op dezelfde geheime missie: het aanspreken van zintuigen, geheugen en emotie. De missie is geslaagd wanneer klanten of gasten tevreden consumeren om vervolgens weer bij u terug te keren.

Een portie lef
Beste mensen, wat Mickey en meneer M&M kunnen, kunt u ook. Het enige wat u nodig heeft zijn een paar stoute schoenen om aan te trekken, een degelijke portie lef om de paden te laten voor wat ze zijn, om zo vervolgens een lekker potje te kunnen verdwalen. Voeg daar nog een paar eetlepels verbeelding, een handvol doorzettingsvermogen en een snufje geluk aan toe en u zult het zien: dromen worden werkelijkheid.  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Barry @use_your_loaf
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Alice Morris @realAliceMorris
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Escribe Te !!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#foodinspiratio… https://t.co/ZNrbcgHTAK"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/rG1NWvMHX9"

NewcastleCan @NewcastleCan
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

CouncilEstateCook @Councilestate1
"Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊… https://t.co/iGejV5EvNP"

Food Inspiration @foodinspiration
"Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out!… https://t.co/IxEXnS5PIx"

Adam Peterson @Adomelis
"RT @Ocado: Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

Javier López Romero @Superfotero
"Mi versión del "Arroz tres delicias" #recipes #recipe #receta #comida #food #recetas… https://t.co/eWbzD00t6Q https://t.co/wM5x0HWo4Z"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"@FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er… https://t.co/ZpkWYJD8Lv"

Agenda