http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Jumbo voor de klas

29 mei 2014    Marieke van Zoggel   

Gastblogger @MariekevZoggel (van @FITalents) leert basisschoolleerlingen gezonde keuzes te maken bij Jumbo.

'Food Inspiration voorspelt dat in 2025 voedingsleer en proeflessen een verplicht onderdeel zijn op basis- en middelbare scholen. Ik hoop het! Ikzelf ben hiermee gestart tijdens mijn stage bij Jumbo Supermarkten. Ik heb in totaal 70 kinderen van de basisschool lessen gezonde voeding gegeven. En juist omdat het belangrijk is al op jonge leeftijd mee te krijgen hoe je dat kunt doen, vind ik het erg leuk om schoolkinderen les te geven en ook te ontvangen in de supermarkt.

Zo hebben de kinderen een speciale speurtocht gedaan in de supermarkt. Zo leerden ze spelenderwijs gezonde producten te herkennen, etiketten te lezen en bewuste keuzes te maken in de supermarkt. De kinderen bleken vooral erg enthousiast dat ze zelf boodschappen in hun winkelwagen mochten doen, net als volwassen klanten. Ook wogen ze groenten om er achter te komen wat de aanbeveling van 200 gram nu eigenlijk inhoudt en vergeleken ze ‘gewone’ producten met ‘light’ producten.'

Ik ontbijt elke dag
'De speurtocht was de laatste van drie lessen over gezond en bewust kiezen van voeding, die de leerlingen kregen. De eerste twee lessen op school gingen over Gezond eten en Bewust kiezen. Hierin betrekken de leerlingen gezonde voeding vooral op zichzelf. Stellingen die worden voorgelegd zijn bijvoorbeeld: ‘ik ontbijt elke dag’ en ‘ik gebruik fruit als tussendoortje op school’. 

Kinderen zijn ontzettend enthousiast en geven aan dat ze hebben geleerd om gezonde keuzes te maken. Ben je nieuwsgierig geworden? Ik heb een kort filmpje gemaakt om jullie een impressie te geven!'

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda