http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Eten in een hotel, mag dat?

9 mei 2014    Frank Lindner   

Er zijn genoeg kansen voor restaurants in hotels, maar de branche moet eerst af van de kwalen stempel en drempel.

'Het klassieke voorbeeld. Een zakenreiziger vraagt bij de receptie van z’n hotel waar hij goed kan eten. De front office medewerker wijst hem op de gezellige Italiaan om de hoek, en het steakhouse verderop. Over het a la carte restaurant en de bistro in het hotel wordt met geen woord gesproken.'

Overtuiging
'Hier gaat iets gruwelijk mis. Wat is de reden dat je gasten niet in huis wilt houden, maar doorverwijst voor hun eten en drinken? Hotels met inpandige restaurants en bars zouden juist de overtuiging moeten hebben dat ze hun gasten helemaal kunnen inpakken. Ze hebben alle voorzieningen nota bene onder één dak. Ongeloofelijk dat je omzet stelselmatig de deur wijst.

Hotels zijn bovendien niet goed ingericht op passanten. De drempel om een hotel binnen te stappen voor een hapje en een drankje is nog altijd torenhoog. Ook heeft de hotellerie nog altijd het stempel extreem duur te zijn. Hoeveel dagjesmensen stappen een hotel in een grote stad binnen om er een kopje koffie drinken? Veel hotels zitten in of rond de centra van grote steden. Je zou eigenlijk verwachten dat deze hotels net als hippe restaurants, bars en dagzaken juist in staat zijn om genoeg gasten te verleiden. Dat ze met hun tijd meegaan.'

Aan de slag
'Waar liggen de kansen? Overal waar de drempel en de stempel worden afgebroken. Waar goede aansluiting wordt gevonden bij de vraag uit de markt. Mogelijkheden voor hoteliers liggen er op dit moment op het vlak van casual dining, barfood en toegankelijke (cocktail)bars. Voorbeelden van best practices zijn er plenty, gelukkig. Die ga ik hier alleen niet oplepelen. Wat ik wil meegeven is dat de positieve uitzonderingen nog lang niet representatief zijn voor de hele hotelmarkt. Er is werk aan de winkel. Laat dit een aanmoediging zijn.

Een ketenhotel in Duitsland heeft de handschoen recentelijk op een bijzondere manier opgepakt. Ook hier lieten de gasten het restaurant van het hotel links liggen. Inmiddels is het hotelbedrijf eigenaar van alle restaurants in het aanpalende toeristenstraatje. Het hotelpersoneel kan hier naar hartenlust doorverwijzen, de omzet komt sowieso in de kassa van het hotel terecht.'

Foto: Kurtis Garbutt (CC)  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"John Mariani: Oregon #wine Pioneer David Adelsheim Promises.... #foodinspiration #foodpic https://t.co/IIsjrG5ah6 https://t.co/vDzYn6DM2l"

Berry Rops @BerryRops
"RT @foodinspiration: Leuke persoonlijke blog van @MWMRol van @Rabobank over de campagne #overdevloerbijdeboer / By Food Inspiration https:/… "

Jaymee @_TheMumDiaries
"Making @SlimmingWorld friendly #PulledPork smells yuk! Hope it tastes better! #Dinner #FoodInspiration #fdbloggers "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Bolognese the original!!!! #food#italy#italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#food… https://t.co/68G1KhGHnL"

africanfoodyummy @africanfoodyum2
"Lunch Time | Yam Chips & Mackerel Sauce #lunch #yam #mackerel #sauce #foodinspiration #thursday… https://t.co/y0HjdhMz6C"

Nadia Melford @NadiaMelford
"NO #pizza FOR YOU!. #instafood #foodphotography #foodinspiration https://t.co/TZWNTn9MlL https://t.co/TSIQ3IGVL7"

Nadia Melford @NadiaMelford
"Indian Town Will Be #vegetarian For 17 Days. #indianfood #foodinspiration https://t.co/xnMtYix2Aq https://t.co/6etamoQt6P"

Rose Toa @ross_toa
"Stone Brewing plans craft beer hotel. #drinks #foodinspiration #organic https://t.co/Tf5UsFNxKP https://t.co/fT0fZIf7nr"

Arjan de Boer @Arjantweets
"Yeah! Weer mooier dit jaar #tml17 @foodinspiration https://t.co/q7rWPoYDyE"

Arjan de Boer @Arjantweets
"Wij ook weer @foodinspiration meet-up? https://t.co/6mAsuenEe6"

Agenda