http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Gegarandeerd een happy end

15 april 2014    Sabine van Wylick   

Er was eens... herkennen we als het begin van een verhaal. Nieuwsgierig geworden?

'Het grote voordeel van verhalen is dat ze blijven hangen en je er een levendige voorstelling van kunt maken. Verhalen zijn een enorm krachtig middel om een boodschap over te brengen. Storytelling is het vertellen van het verhaal van je bedrijf, van het ontstaan van je product of dienst. Zo werd Flipje uit Tiel een wel heel bekend poppetje die werd ingezet voor het verhaal van jamfabriek De Betuwe. Jouw corporate story kent talloze toepassingen: denk aan rondleidingen, bedrijfsbrochure of bedrijfsfilm, maar ook in reclame-uitingen kun je jouw verhaal kwijt.'

Alfa Bier
'In mijn zoektocht naar voorbeelden kwam ik een filmpje tegen waarin Harry Meens, algemeen directeur van de Alfa Brouwerij uit het Limburgse Schinnen, vertelt over zijn tante Wies (bekijk het filmpje hier). Dit typische familiebedrijf groeit nog steeds. “Wij richten ons op de bovenkant van de markt met een speciaal pils”, vertelt Harry Meens. “Wij onderscheiden ons vooral door de smaak van ons bier en het aparte aroma.”'

Tante Wies
'Bij Alfa speelt mond-tot-mondreclame een belangrijke rol. “We trekken vooral mensen naar ons proeflokaal waar we ze het Alfa verhaal vertellen. Allemaal gaan ze als ambassadeur naar huis.” In dat verhaal speelt ook tante Wies een rol.

“Mijn tante Wies woonde op de brouwerij en samen proefden we iedere ochtend voor het ontbijt een glas van ons bier. Zij had daar een enorm goede smaak voor ontwikkeld. Meestal was het goed, maar soms was ze niet tevreden en dan pasten we de samenstelling aan. Een paar jaar geleden is ze op 96-jarige leeftijd overleden. Wij hadden eigenlijk helemaal niet zo in de gaten dat het verhaal van tante Wies zo bijzonder werd gevonden door de buitenwereld. Toen we ons de kracht ervan realiseerden, kreeg het een heel eigen dynamiek. Ik denk dat dat vooral komt omdat het verhaal echt is. Ik zou bedrijven dan ook adviseren om in je verhaal dichtbij jezelf te blijven. Het waarheidsgehalte moet wel hoog zijn, dan ben je authentiek en kom je geloofwaardig over”, vindt Meens. 

Ga eens op zoek naar het verhaal van je bedrijf. Geloof erin en neem al je medewerkers en daarna de buitenwereld, erin mee. Gegarandeerd een happy end!'  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Food Inspiration @foodinspiration
"#Portland is een #foodstad van formaat. De smaakinnovaties die hier worden gedaan zijn de mainstream ver vooruit. C… https://t.co/SGROjFBB1D"

GoJoJo @GoJoJoGoOrg
"This lunch was too pretty not to share 🥂#foodinspiration #foodie #foodblogger #lunch #lunchtime #food https://t.co/Vxcg4StxtC"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration https://t.co/qcCLHaZ1FG"

wim ballieu @wimballieu
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Dutch Food Products @products_dutch
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende… https://t.co/u7GNHEpqxG"

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo me… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Feest! 100e editie @foodinspiration Magazine Belgie vieren met lezers, partners en chefs! @HorecaExpo @flandersexpo… https://t.co/Q6a3t0STbi"

GolleySlaterGroup @Golley_Slater
"RT @GolleySlaterPR: From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast chic… "

Golley Slater PR @GolleySlaterPR
"From December 7th, Asda will sell a Christmas Dinner Pizza topped with sprouts, roast potatoes and strips of roast… https://t.co/3PVogR4coy"

Agenda