http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Gegarandeerd een happy end

15 april 2014    Sabine van Wylick   

Er was eens... herkennen we als het begin van een verhaal. Nieuwsgierig geworden?

'Het grote voordeel van verhalen is dat ze blijven hangen en je er een levendige voorstelling van kunt maken. Verhalen zijn een enorm krachtig middel om een boodschap over te brengen. Storytelling is het vertellen van het verhaal van je bedrijf, van het ontstaan van je product of dienst. Zo werd Flipje uit Tiel een wel heel bekend poppetje die werd ingezet voor het verhaal van jamfabriek De Betuwe. Jouw corporate story kent talloze toepassingen: denk aan rondleidingen, bedrijfsbrochure of bedrijfsfilm, maar ook in reclame-uitingen kun je jouw verhaal kwijt.'

Alfa Bier
'In mijn zoektocht naar voorbeelden kwam ik een filmpje tegen waarin Harry Meens, algemeen directeur van de Alfa Brouwerij uit het Limburgse Schinnen, vertelt over zijn tante Wies (bekijk het filmpje hier). Dit typische familiebedrijf groeit nog steeds. “Wij richten ons op de bovenkant van de markt met een speciaal pils”, vertelt Harry Meens. “Wij onderscheiden ons vooral door de smaak van ons bier en het aparte aroma.”'

Tante Wies
'Bij Alfa speelt mond-tot-mondreclame een belangrijke rol. “We trekken vooral mensen naar ons proeflokaal waar we ze het Alfa verhaal vertellen. Allemaal gaan ze als ambassadeur naar huis.” In dat verhaal speelt ook tante Wies een rol.

“Mijn tante Wies woonde op de brouwerij en samen proefden we iedere ochtend voor het ontbijt een glas van ons bier. Zij had daar een enorm goede smaak voor ontwikkeld. Meestal was het goed, maar soms was ze niet tevreden en dan pasten we de samenstelling aan. Een paar jaar geleden is ze op 96-jarige leeftijd overleden. Wij hadden eigenlijk helemaal niet zo in de gaten dat het verhaal van tante Wies zo bijzonder werd gevonden door de buitenwereld. Toen we ons de kracht ervan realiseerden, kreeg het een heel eigen dynamiek. Ik denk dat dat vooral komt omdat het verhaal echt is. Ik zou bedrijven dan ook adviseren om in je verhaal dichtbij jezelf te blijven. Het waarheidsgehalte moet wel hoog zijn, dan ben je authentiek en kom je geloofwaardig over”, vindt Meens. 

Ga eens op zoek naar het verhaal van je bedrijf. Geloof erin en neem al je medewerkers en daarna de buitenwereld, erin mee. Gegarandeerd een happy end!'  

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda