http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Hoe ze uit hun dak gaan weet ik, maar wat eten ze?

14 april 2014    Veronique Vesters   

Pioneer Veronique Vesters over 5000 gezonde midnight snacks. Een lastige opgave, maar toch niet onmogelijk?

'Het kan niet anders dan dat de schepper annex oerknal een bedoeling had met mijn aanwezigheid op deze wereld. Ik kwam terecht in een echt horecagezin. Mijn ouders hadden een dorpskroeg, waar op enig moment een cafetaria bijkwam. Dat was me wat!

Vol ontzag keek ik naar de sissende frietjes in het - gewoon nog in Ossenwit gebakken - vet en naar de ambachtelijk bereidde saté en huisgemaakte hamburgers. Ik kon niet wachten tot ik er mocht werken. Na veel gezeur mocht ik als 12-jarige de zaterdag van 10:00 tot 14:00 werken. Dat had ik immers al honderden keren gezien. Appeltje, eitje. Mijn eerste echte eigen klant kwam rond het middaguur binnen en bestelde vijftien kroketjes. De vraag: Wilt u het meenemen of hier opeten resulteerde in een enkeltje slaapkamer. Klaar.'

De Vaksjool
'Toch heeft deze ervaring me niet ontmoedigd. Dat er inmiddels zoveel meer te beleven is in horeca- en foodland is een understatement. En ja, ik hou van eten, veel, vaak en lekker. Van alle soorten eten wel te verstaan. Dat ik nog steeds niet met een brandweer uit huis getakeld hoef te worden mag een klein wonder heten.

Hoe bevoorrecht ben je dan als je na een gedegen opleiding aan de ‘vaksjool’ - hoe kan het ook anders - mee mag werken in de zaak van je ouders? Inmiddels uitgegroeid tot uitgaanscentrum van formaat, waar wekelijks zo’n vijfduizend jongeren compleet uit hun dak gaan. Maar wat eten ze? En met name de jongeren in de regio Brabant, wat eten zij?'

5000 gezonde midnight snacks
'Vol spanning las ik een paar jaar geleden Food Inspiration Magazine over festivalfoods. Daarin las ik het antwoord. De Vitamini werd binnengereden, hoe leuk?! Maar niet in Brabant. Welgeteld vier verse fruitsalades kregen we aan de man. Tegenover 1400 pizzapunten. Ach, ze moeten wennen dacht ik. De tosticaravan een week later was iets beter, maar ook die avond wonnen de Italianen.

Mijn missie voor deze zomer is om vijfduizend jongeren aan iets anders dan de vette hap te krijgen tijdens hun stapavond. Een gezonde midnight snack die uiteraard ook nog iets op moet leveren. Ik ben op hard op zoek naar ideeën, op zoek naar inspiratie. Vastbesloten om iets te vinden waarmee we de jeugd blij kunnen maken én dat recht doet aan mijn passie voor eten.' 

Pionieren in Rio
'De Rio wedstrijd komt te laat helaas, ik had al geboekt. Ik ga op zoek naar de mix tussen dansen en eten. Naar de combi samba en food in Rio en naar de combi tango en food in Buenos Aires. Ondanks een andere bilvorm moeten wij dat toch ook kunnen bewerkstelligen in ons koude kikkerlandje? Iets zegt mij dat ik daar antwoorden ga vinden. En ja, als ik er toch ben zal ik ook even “onze jongens” aanmoedigen. Ondertussen, mochten jullie al weten wat ik nog moet gaan ontdekken? Schroom niet en neem contact op!

Maar, ik ga pionieren, op zoek naar iets waarvan ik het bestaan nog niet ken. Hoe naadloos sluit dit aan bij de doelstelling van de Food Pioneers? Ik jat ‘m voor een keer: #proudtobeapioneer.' 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda