http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Patat van Ladage

17 maart 2014    Hans Steenbergen   

De patatkoning heeft een nieuwe jas.... en hij zit beter.

'Bram Ladage, de bekende patatbakker uit Rotterdam en omgeving, heeft een nieuwe huisstijl. In Rijswijk is de vernieuwde vestiging geopend.
De formule met dertig vestigingen staat bekend om zijn verse patat. In de nieuwe look & feel wordt het verhaal van aardappel tot zak patat veel beter verteld dan in de klassieke formule met veel roestvrijstaal en harde blauwe kleuren.

Aan de ene wand hangt een manshoge foto waarin de handen van Bram Ladage aardappels vasthouden die net uit de grond komen. Op een andere wand wordt op een grafisch interessante manier het verhaal van de oogst en bereiding verteld.'

Aardkleur
'De bruine aardekleur is dominant in de verlaagde counter. Het roestvrij staal is naar de achtergrond gedrongen. De kenmerkende kleur blauw is zichtbaar als decoratie in de counter.
Belangrijk detail is dat het snijden van de verse aardappel zichtbaar is – ook voor kinderen. Achter een glasplaat kun je de emmer zien waar de gesneden verse friet invalt.'

Eyeopener
'Aanleiding voor de restyling was een ontmoeting tussen Rocco Ladage en de directie van Flora Holland. Nadat Rocco Ladage enthousiast zijn verhaal had verteld over het DNA van Ladage – al bijna vijftig jaar actief - merkte de directeur van Flora Holland op dat hij die authenticiteit niet terugvond in de uitstraling. Dat zette Rocco Ladage aan het denken. "Dat was toch wel even een eyeopener. Dat onze huisstijl door ‘niet-Brammers niet gelijk tot de verbeelding spreekt heb ik me nooit gerealiseerd".'

Franchisenemer
'Ladage hoopt alle dertig vestigingen om te bouwen naar een nieuwe look & feel. Het is zijn taak om de franchisenemers hiervoor enthousiast te krijgen. In totaal heeft Ladage 23 franchisenemers. Het bijzondere is dat alle franchisenemers ooit zijn begonnen als jongste medewerker bij Bram Ladage.

Het familiebedrijf Ladage helpt talentvolle leidinggevenden met een locatie, financiering en ondersteuning in hun ondernemerschap.
De vestiging in Rijswijk is van franchisenemer Ronald Geeve en zijn vrouw Priya; de dagelijkse leiding is in handen van Mark van de Kasteele en zijn vriendin.'

Imago
'Voor het imago van de Hollandse snackcultuur is de vernieuwing een verbetering. De schreeuwende signaalkleuren rood en geel benadrukken het imago van goedkoop en vet eten. Met hun nieuwe stijl laten ze zien dat hun Hollandse friet verantwoord en eerlijk wordt bereid. Ladage vermeldt nog geen calorische waarden van hun menu’s in de winkel, wel op hun website. Een friet van Ladage is zo’n 210 calorieën per 100 gram. Een gemiddelde zak friet van Ladage is 200 gram.'

(v.l.n.r. Rocco Ladage, Ronald Geeve (franchisenemer) en Bram Ladage (grondlegger))

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Conceptional @Conceptional
"RT @foodinspiration: Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe ster… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Deelbaarheid en visueel spektakel worden gezien als belangrijker dan ooit op het gebied van food. Check de nieuwe s… https://t.co/p8bkYKj8bg"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/IJ2l5wZzNK"

Penny @fiddleysticks
"People of Twitter, I need healthy snack inspiration. Currently eating far too many biscuits! #foodinspiration #healthysnacks #helpplease "

Velour Imports @velourimports
"CARICOM pledges over US$2-billion at UN Conference #LoveMyBermuda #WeAreBermuda #eatfortheinsta #foodinspiration… https://t.co/GYkuLSKxZG"

WeAreFood2018 @WeAreFood2018
"RT @foodinspiration: Dank aan alle lezers, chefs, fans en partners van Food Inspiration die vandaag met ons proostten op het aankomende 100… "

Louise-Jane🎗 @louisecleaver
"Just watched Rick Stein’s ‘Road to Mexico’. Loads of inspiration for #tacos 🌮 - might try making a vegan version so… https://t.co/rkmeOgKEwl"

TasteDeVine @TasteDeVine23
"Inspirational potential. #TasteDeVine #foodinspiration @CentralMarket https://t.co/TPQx7dV25S"

Eat Sip Trip @Eat_Sip_Trip
"Sinfully sweet chocolate crepes with chocolate cream, banana, blackberry, blueberry, pomegranate seeds & melted cho… https://t.co/eV9MRwREbQ"

🏴‍☠PirateQueenAna @anatlus89
"Thank you #HEB my work provided us with an early #Thanksgiving lunch! #soyummy ❤️ ☄️ #Turkey #stuffing #corn… https://t.co/7IyjLLHFLS"

Agenda