http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Doen, proeven, beleven!

10 maart 2014    Jan-Tjip Douwstra   

Pioneer Jan-Tjip Douwstra over de kunst van een mooi vak: gewoon doen! Ook op de momenten dat je even niet wil...

'Leuk dat ik het stokje mag overnemen van #Culimaatje en Pioneer Remy Rombouts: #proudtobeapioneer. Alle #fipioneers doen wat ze leuk vinden, werkzaam binnen de foodsector of gewoon enorm geïnteresseerd in food. Een geweldig mooie wereld om een nog mooier vak in te mogen uitoefenen.

'Maar met een negen tot vijf mentaliteit red je het niet, de uren tel je niet. Gelukkig voelt het helemaal niet als werk en weet ik dat ik er enorm veel energie uit krijg. Ik ga iedere dag met een glimlach vol aan de bak om mensen blij te maken.

'Ruim vier jaar geleden ben ik begonnen met House of Taste, iets sneller dan verwacht was het een full-time bezigheid en moest ik van niets iets maken. Niemand had ooit van House of Taste gehoord, dus voor mij was het een kwestie van gewoon doen! Met een koffer vol olijfolie langs de chefs en winkeliers en deelnemen aan allerlei streekmarkten/foodevents. Inmiddels werkt House of Taste steeds meer als groothandel, die nog steeds staat voor producten met mooie smaken, verhalen en bezieling. Ik neem je mee door te proeven en te beleven.

Vertrouwen
'Tegenwoordig verzamelen we met z’n allen heel wat keurmerken. Eigenlijk een gebrek aan vertrouwen, vind ik. Waar het om gaat is ervaring. Ga naar je producent! Ga de velden in, eet met ze aan tafel, neem een kijkje in de productieruimte. Niet alleen omdat het leuk is, nee omdat je ze leert kennen. Doe dat! Het gaat er niet om of het product een biologisch, duurzaam of ander keurmerk heeft, het gaat om vertrouwen. Ken je producent en draag die kennis over!!

'Weet wat je gebruikt in de keuken of wat je in de winkel zet. Ik verkoop producten, maar wat ik eigenlijk wil verkopen is een beleving, een evaring. Ik wil de mensen meenemen, uitdagen om te doen! Te proeven en beleven. Te leren zelf na te denken over wat ze in hun mond stoppen. Sta open voor nieuwe ervaringen! Wees gedreven, ook op de momenten dat je even niet wil. Laat je gast/klant genieten!

'Wil je genieten van je werk? Doe het!
Wil je iets nieuws proberen? Doe het!
Wil je iets proeven? Doe het!
Kennis delen? Doe het!
Op je bek durven gaan? Doe het!

'Sta niet stil, durf, kijk vooruit, ga ervoor en hou je focus! Proef, doe en beleef!'

Tjip 

Samenwerken Kennis delen Ervaring opdoen

Reacties

anonymous
Johan K - 12-03-2014 15:40
"Geweldig om te lezen hoe deze man van niets iets heeft gemaakt, met passie en daardoor zo gedreven! Ga zo door!"
anonymous
Jan-Tjip - 18-03-2014 13:54
"Johan, dank voor je reactie. En motivatie om door te gaan, gaan we zeker doen!! "

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Frank Lindner @Frank_Lindner
"Oeh la la, new @foodinspiration #wheels in the making. Thnx @Signmatch! https://t.co/hQHFmpjdV7"

Anke Olthoff @AnkeOlthoff
"RT @foodinspiration: Foodtrend #02 voor 2018: De revival van het souper. De drie-eenheid ontbijt-lunch-diner wankelt. Gasten willen op iede… "

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Success. Second #cookingstream in the books! Next one on Thursday! #cookies pics to come #soon ❤️ 🍤🍝🍭 ❤️ #food… https://t.co/AM5QlBcBB3"

🏴‍☠SantaAna ThePirateQueen @anatlus89
"Finished my yummy dish of #shrimpscampi with #linguine #pasta on stream earlier tonight! #Cooking streams have been… https://t.co/JBnW8iUGaf"

Food Inspiration @foodinspiration
"Lunch & inspiratie over de reis naar een duurzamer foodaanbod van #Bakerstreet op ons HQ. https://t.co/nsHcz7BpRG"

Jannes Stelling  @koeienboerjames
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

De Nieuwe Winkel @denieuwewinkel
"RT @foodinspiration: #Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het om… "

Food Inspiration @foodinspiration
"#Foodtrend #03 voor 2018: Viva terroirisme! Werd er voorheen van alles in eten toegevoegd, in de toekomst gaat het… https://t.co/vmSMNDSuDR"

jpe @jpe485
"@foodinspiration #sportjuweel: wel verdiende winnaar Seppe👍🏽 "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @MaaikedeReuver: Foodtrends voor 2018 gepresenteerd door @foodinspiration. Foodtrend #02: Ontbijt, lunch, souper. https://t.co/iuzPxhh7HS"

Agenda