http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Eten is sexy

19 december 2013    Saskia de Wal   

De #fipioneers bloggen! @Desemenzo geeft het stokje door aan foodfotografe @SaskiaDeWal, over sexy eten.

Een blog schrijven voor Food Inspiration, wat leuk! Ik kreeg het stokje door van Edwin Klaasen. Thanks Ed! Ik heb alle fotografie en video gedaan van zijn succesvolle #bakboek waarvan de eerste druk al bijna verkocht is! Een geweldig project met een fantastisch team! 

Bakboek: Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Eten is sexy
Omdat je dat doet met al je zintuigen, je stop iets in je mond, je proeft, je geniet... Eten en sensualiteit, ik kan er dagen over praten, maar ik ben fotograaf en wil het graag laten zien, de kijker zelf laten nadenken wat eten voor hem betekent. Is eten inderdaad sexy? De gedachten erover te laten gaan, fantaseren, misschien wel samen met z'n vrouw...

Het Sensualfood project is een jaar geleden gestart na een 'toevallige ontmoeting' op Twitter met Remy Rombouts. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat ik kon exposeren tijdens de BBB in Maastricht. Foodreporter interviewde mij hierover.

Sensual food

Beleving
Eten gaat voor mij nog veel verder dan heerlijke gerechtjes op en van een prachtig lichaam eten. Eten gaat om genieten, geniet van de smaken die je proeft, de beleving...

Ik ben iedere keer weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mijn visie over eten op een eigenzinnige manier in beeld te brengen.
Zo heb ik samen met Menno Post** (De Bokkendoorns) onderstaande foto gemaakt. Ik vroeg hem naar muziek, sexy muziek en of hij daar een sexy gerecht op kon maken. En zeg nou zelf, het resultaat mag er zijn! 

Shed my skin

Mijn plannen
Zondag en maandag #24EVI & Friends voor Serious Request, waar ik samen met een groep van acht fotografen deze fantastische 24 uurs actie voor het goede doel ga vastleggen. Met trots kan ik zeggen dat ik naast de grootste mannen van de Nederlandse foodfotografie ben ingedeeld om de gerechten te fotograferen. En ja, ook hier ga ik iets sexy's mee doen...

Na de feestdagen en 2e jaars eindbeoordeling van de Fotoacademie, richt ik me op een nieuw project, zo groot als De Nachtwacht, waarin lust en eten worden weergegeven met de iconologie vanuit de kunstgeschiedenis.

Ik heb er zin in.

Lekkere feestdagen!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Empowered een dag door

Energie, eigenwaarde en empowerment op de Health & Care Day 2017

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Rick Heijnen @rickheynen66
"RT @ISPCGentLiege: Trends en tradities in de spotlight op VISION dit jaar! We ontvangen je graag op onze gloednieuwe stand van Sligro-ISPC!… "

IlfornaiodiFiesole @FornaioFiesole
"#Buongiorno con gli #spumini #ilfornaiodifiesole #pastry #sweetmorning #cioccolato #blackandwhite #FoodOscars… https://t.co/nSnwGTsbOO"

Koppert Cress @koppertcress
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

EspressoGalerie @EspressoGalerie
"Tomaten-Mozarrella Teller 😍 Das macht satt und glücklich 😁 🍎🍎🍎 #Tomaten #tomatoes #Käse… https://t.co/MWV2HCyyLa https://t.co/tr9jYdhsHF"

Edwin Klaasen @Desemenzo
"@foodinspiration @altonikelderman @JavaCoffeeCo @FeverTreeMixers @koppertcress @LightspeedHQ @MaesInox @MePGroup… https://t.co/RSL530BMqA"

Sarina Hurley @sanlisucte1973
"RT @RogerLanghout: @foodinspiration wat een zalige editie weer! Ik kan er weer tegenaan. "

Food Inspiration @foodinspiration
"@Desemenzo @Leadersclub_be @FIBelgie @cminecc Bedankt dat je er bij was @Desemenzo! "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Lunch time op de pop-up foodmarkt tijdens #VISION18, i.s.m. onze partners @Desemenzo @altonikelderman Duvel Moortgat @… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: "Je hebt geen trends zonder tradities", aldus de Belgische Godfather der gastronomie Peter Goossens tijdens #VISION18.… "

Hans Steenbergen @Hanssteenbergen
"RT @foodinspiration: Het jaarthema van Food Inspiration luidt: We gaan op reis! Trendwatcher Herman Konings @soeproza beaamt het belang van… "

Agenda