http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Eten is sexy

19 december 2013    Saskia de Wal   

De #fipioneers bloggen! @Desemenzo geeft het stokje door aan foodfotografe @SaskiaDeWal, over sexy eten.

Een blog schrijven voor Food Inspiration, wat leuk! Ik kreeg het stokje door van Edwin Klaasen. Thanks Ed! Ik heb alle fotografie en video gedaan van zijn succesvolle #bakboek waarvan de eerste druk al bijna verkocht is! Een geweldig project met een fantastisch team! 

Bakboek: Ik bak geweldig, jij trouwens ook

Eten is sexy
Omdat je dat doet met al je zintuigen, je stop iets in je mond, je proeft, je geniet... Eten en sensualiteit, ik kan er dagen over praten, maar ik ben fotograaf en wil het graag laten zien, de kijker zelf laten nadenken wat eten voor hem betekent. Is eten inderdaad sexy? De gedachten erover te laten gaan, fantaseren, misschien wel samen met z'n vrouw...

Het Sensualfood project is een jaar geleden gestart na een 'toevallige ontmoeting' op Twitter met Remy Rombouts. Deze samenwerking heeft ertoe geleid dat ik kon exposeren tijdens de BBB in Maastricht. Foodreporter interviewde mij hierover.

Sensual food

Beleving
Eten gaat voor mij nog veel verder dan heerlijke gerechtjes op en van een prachtig lichaam eten. Eten gaat om genieten, geniet van de smaken die je proeft, de beleving...

Ik ben iedere keer weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mijn visie over eten op een eigenzinnige manier in beeld te brengen.
Zo heb ik samen met Menno Post** (De Bokkendoorns) onderstaande foto gemaakt. Ik vroeg hem naar muziek, sexy muziek en of hij daar een sexy gerecht op kon maken. En zeg nou zelf, het resultaat mag er zijn! 

Shed my skin

Mijn plannen
Zondag en maandag #24EVI & Friends voor Serious Request, waar ik samen met een groep van acht fotografen deze fantastische 24 uurs actie voor het goede doel ga vastleggen. Met trots kan ik zeggen dat ik naast de grootste mannen van de Nederlandse foodfotografie ben ingedeeld om de gerechten te fotograferen. En ja, ook hier ga ik iets sexy's mee doen...

Na de feestdagen en 2e jaars eindbeoordeling van de Fotoacademie, richt ik me op een nieuw project, zo groot als De Nachtwacht, waarin lust en eten worden weergegeven met de iconologie vanuit de kunstgeschiedenis.

Ik heb er zin in.

Lekkere feestdagen!

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Yasmine Krause @Yasmine36590938
"RT @mrsallencooks: Another day, another #chicken #kebab Served with #chargrilled #veg #mrsallencooks #foodie #foodinspiration #foodblogger… "

Eva Speier @evadovevai
"RT @Ocado: Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

Nadia Melford @NadiaMelford
"Party-Perfect Truffles. #foodinspiration #sweets #foodbloggers #yum https://t.co/iFFHOhu3Ao https://t.co/JRmX0caSlC"

Hoeve Kazan @HoeveKazan
"RT @foodinspiration: Boerenproducten en -bedrijven in de spotlights met de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER / By @foodinspiration #overde… "

Doris Voss 🐰🍀 @tijdvooreten
"RT @foodinspiration: Angelique Schmeinck (@smaakvrienden) maakte het allergrootste eetschilderij ooit waar 525 mensen van hebben gegeten. T… "

Ocado @Ocado
"Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

The Tiny Brain Burst @ttbbstudio
"Shooting scrumptious shots @TheTinyBrainBurst #CreativeStudio #FoodPhotography #FoodInspiration https://t.co/ito6ggFW1d"

Fitfoodamour @fitfoodamour
"Feeling the need for some healthy eating inspiration from @hemsleyhemsley @deliciouslyella & @madeleine_shaw_… https://t.co/0JLbjIKvmK"

Ton Hanegraaf @tonhanegraaf
"RT @foodinspiration: Boerenproducten en -bedrijven in de spotlights met de campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER / By @foodinspiration #overde… "

GRO @GRO_Holland
"RT @foodinspiration: Een kleine greep uit de workshops en colleges van vandaag #foodunplugged @HenriBV @NadiaZerouali @PapasPasta @DutchCui… "

Agenda