http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Cooking Clowns

26 november 2013    Fleur Smits   

Cooking Clowns: de mooiste vorm van social dining. Gastblogger Fleur Smits ontwikkelde dit bijzondere concept.

Toen ik als vierdejaarsstudent Food Design and Innovation de opdracht kreeg om een foodconcept te ontwikkelen dat bij mij past, wist ik meteen dat ik hierbij mijn passie voor eten en mijn liefde voor kinderen wilde combineren. En ik wilde iets ontwikkelen waarmee ik de wereld een stukje mooier zou maken. Na veel brainstormen en onderzoek wist ik het: ik wil aan de slag voor een lach. Daarmee was mijn idee voor de Cooking Clowns geboren.

Als gezond mens sta je er niet gauw bij stil dat jaarlijks zo’n 5700 kinderen worden opgenomen in het ziekenhuis (Bron: Sophia kinderziekenhuis). Een deel van hen is langdurig of zelfs chronisch ziek en moet daarom vaak en lang in het ziekenhuis of een instelling verblijven. Het ziek zijn, de vele onderzoeken en het slikken van medicijnen is zowel voor het kind als gezin niet bepaald een feestje. En het ziekenhuiseten – op basis van een bepaald dieet – maakt het er vaak niet leuker op.

Feestje in het ziekenhuis
Als food designer wil ik hier verandering in brengen, door middel van speelse kookworkshops op maat. Deze zijn met hulp van een ziekenhuisdiëtiste aangepast op het dieet van de kinderen en worden georganiseerd door ware kindervrienden: kokende clowns. Tijdens deze workshop zullen de kinderen samen met de Cooking Clowns vol trots een maaltijd koken voor hun ouders, broertjes en zusjes. Op deze manier kunnen gezinnen gezellig samen zijn, hebben ze even afleiding en wordt het eten in het ziekenhuis voor even een feestje!

Om deze kinderen een onvergetelijke dag te kunnen geven, ben ik als non-profit organisatie afhankelijk van sponsoren. Hierbij hoeft niet direct te worden gedacht aan een financiële bijdrage. Donaties kunnen ook bestaan uit giften in natura, zoals ingrediënten of kookmaterialen voor deze bijzondere workshops. De Cooking Clowns geloven er in dat als iedereen de handen in elkaar slaat, er iets onbetaalbaars neergezet kan worden: een lach op het gezicht van een ziek kind en hun familie! De mooiste vorm van social dining.

Crowdsourcing
Wil jij de Cooking Clowns helpen om deze mensen een onvergetelijke dag en een lach te bezorgen? Mail dan naar fleursmits@hotmail.com.  

Reacties

anonymous
Anne - 09-01-2014 13:39
"Waar ik blij van word? Mensen met een goed en zeer mooi initiatief, die ze werkelijkheid laten worden!! Fleur Smits, ga zo door!"
anonymous
corretje - 03-03-2014 17:20
"Geweldig leuk idee ik hoop dat het uitgevoerd gaat worden! "
anonymous
Fleur - 04-03-2014 18:25
"Bedankt Anne en Corretje! Er zitten inmiddels twee workshops op en er staan er sowieso nog twee op de planning die waargemaakt kunnen worden, dankzij mijn geweldige sponsoren. "

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Loren Spee @loren_spee
"Butter-Basted Sous Vide Halibut. #recipes #fishrecipes #foodinspiration https://t.co/K5Ryy2XOXL https://t.co/fnc2aXKvqA"

ModestroveLondon @modestrove
"Pretty ice cream cones 🌷 📷 Pinterest #FoodInspiration https://t.co/ahD3N0RZg1"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration morgen mal so in den Tag zu starten #sonntagstipp #cheesetea #sundaybreakfast https://t.co/vJQ82q7doW"

Edita Pepper @EditaPepper
"#foodinspiration! Dank an @DieWaid . So lässt es sich auch prima in den sonnigen #Samstag starten. Muss bald mal wi… https://t.co/fdzpAqffyf"

Lobke Elbers @LobkeElbers
"Wat willlen millennials at work? @foodinspiration voor hospitality & food professionals, bevraagt eigen teammembers: https://t.co/4E5HQi2bXb"

Doug Koob @dougkoob
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: De meest creatieve en vooruitstrevende tea maker die wij ooit hebben ontmoet komt naar de #fidays. Meet @Smithteamaker… "

British Gems @BritishGems
"Fantastic #foodinspiration pics being sent in, are you cooking up a #BritGemTasty meal tonight? https://t.co/9QYq9sVfoW"

Natasja Bloem @NatasjaBloem
"RT @Hanssteenbergen: Ik kijk er naar uit - de meest geweldige wow-smaakervaring van het afgelopen jaar. https://t.co/1ZUCvRoN6e"

Yvon @Angenita_Tweets
"RT @Desemenzo: Gisteren wat ben je lekker en leuk Gulpener #fipioneers @foodinspiration bedankt voor de perfecte organisatie @Gulpener #gas… "

Agenda