http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.fr http://www.foodinspiration.com

Een rustig Pllekje

4 september 2013    Jord Althuizen   

Jord Althuizen blogt over de opkomst van Amsterdam Noord.

Even weg uit de drukke binnenstad en uitwaaien langs het water. Het klinkt bijna als een dagje weg. En zo voelt het ook. Steeds meer concepten vestigen zich langs het IJ in Amsterdam om de drukte te ontsnappen. Zo zijn het filmmuseum EYE en evenementenlocatie Undercurrent al blikvangers aan het IJ en zien steeds meer ondernemers potentie in een rustig plekje langs het water in Amsterdam Noord.

Tussen de hijskranen en oude containers op de NDSM-werf in kwamen we Pllek tegen. Het ruwe, ongepolijste concept opgebouwd uit diverse industriële materialen heeft zowel binnen als buiten een industriële look die goed past bij de omgeving. 

Dat industriële sfeertje heeft Pllek helemaal doorgetrokken. Van binnen bestaat Pllek uit aan elkaar gekoppelde containers. Hierdoor is het bijna een speurtocht om een glimp op te vangen van de enthousiaste keukenbrigade.

De inrichting is geen chique en strakke bedoeling, maar een gezellige en warme sfeer met comfortabele stoelen en banken. Lekker onderuitzakken dus.

Chefkok Dimitry Mulder laat met zijn biologische, natuurlijke en verantwoorde menu de gasten genieten van subtiele gerechten. Lokaal, natuurlijk en biologisch zijn de kernwaarden van zijn menu.

De gerechten variëren van frisse salade met geroosterde violet aubergine en MRIJ-burger tot gebakken scholfilet met stamppot kropsla en courgettebloem gevuld met munt en buffelricotta. Kortom, seizoensgebonden en gewaagd.

Naast het fenomenale uitzicht over het IJ en het biologische menu biedt Pllek meer dan alleen een horecagelegenheid. Het bewustzijn en de manier van leven dát is waar Pllek zich op richt. Met bijvoorbeeld yoga en Tai Chi lessen in het weekend, detox cocktails en massages werkt Pllek er hard aan om iedereen in balans te houden.

Het kost een paar minuutjes om er te komen, maar één ding is in ieder geval zeker. Pllek is een hang-out waar je even helemaal tot jezelf kan komen.

Dat is de spirit die we graag zien. Go for it Pllek!

Adres
Neveritaweg 59
1033 WB Amsterdam
tel: 020-2900 020

Foto’s: Jord Althuizen 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Barry @use_your_loaf
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Alice Morris @realAliceMorris
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Escribe Te !!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#foodinspiratio… https://t.co/ZNrbcgHTAK"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/rG1NWvMHX9"

NewcastleCan @NewcastleCan
"RT @Councilestate1: Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊#Foo… "

CouncilEstateCook @Councilestate1
"Really looking forward to this afternoons cookery class! Still time to jump on board and join us! #FoodInspiration😊… https://t.co/iGejV5EvNP"

Food Inspiration @foodinspiration
"Recap #FoodUnplugged! Barefood luxury met ruim 600 #food #professionals op het kazerneterrein in Ede. Check it out!… https://t.co/IxEXnS5PIx"

Adam Peterson @Adomelis
"RT @Ocado: Need dinner inspiration? Try this tasty warm salad: #FoodInspiration https://t.co/8D5xIh7LpC https://t.co/dHfK5bVgIM"

Javier López Romero @Superfotero
"Mi versión del "Arroz tres delicias" #recipes #recipe #receta #comida #food #recetas… https://t.co/eWbzD00t6Q https://t.co/wM5x0HWo4Z"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"@FoodInspiration lanceert campagne OVER DE VLOER BIJ DE BOER! Daarmee biedt ze de boerenproducten van ons land de er… https://t.co/ZpkWYJD8Lv"

Agenda