http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

Tips voor het maken van een Vine

27 augustus 2013    Kim van Velzen   

Social media-expert Kim van Velzen geeft drie tips om de beste Vine te maken.

Food Inspiration heeft je uitgedaagd om een spectaculaire Vine te maken van jouw concept. Geheel in stijl met het Nieuwe Nu worden de beste Vine's gedeeld. In het digitale magazine maar ook krijgen ze een plek op de Food Inspiration Days 2013. Nieuwe Marketing in het Nieuwe Nu.

Het maken van een spectaculaire Vine vergt tijd en creativiteit maar de kans om online en offline bij een groot publiek onder de aandacht te komen maakt het investeren van tijd rendabel. Om je op weg te helpen geef ik drie tips voor het maken van een Vine.

1. Bepaal het onderwerp
Wat zet je in de schijnwerpers? Focus op het één element: het meest opvallende en unieke kenmerk van het bedrijf. Maak hier eerst een lijstje van en streep dan af. Het allerbeste is om te toetsen bij gasten en medewerkers of het door jouw gekozen element ook bij hen op één staat. Tenslotte gaat het om de behoefte en de beleving van de gast.

2. Bereid het voor en oefen
Schrijf een kort script van wat je exact wil gaan opnemen en oefen dit. Beelden zeggen honderd keer meer dan gesproken tekst maar let op: Vine neemt wel het omgevingsgeluid op. Oefen de eerste paar keer en kijk het terug. Zit je binnen de 6 seconden? Komt het over zoals je hebt bedacht?

3. Gebruik het unieke element
Net als elk succesvol bedrijf heeft Vine heeft een uniek element. De video heeft een permanente ‘loop’: de video wordt non-stop afgespeeld. Juist dat unieke element wil je natuurlijk optimaal benutten en combineren met het unieke element van jouw bedrijf. Laat het einde van de Vine video dus aansluiten bij het begin. Een goede voorbereiding en oefenen is daarom belangrijk.

Bonus:
De Vine is ook te embedden. Deel de Vine dus niet alleen via social media maar plaats deze ook op de website of jouw (persoonlijke) blog. Daar kun je verder vertellen over het unieke element van jouw bedrijf.

Laat de Vine's maar komen!
 

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

Joost Scholten @HorecaJS
"RT @foodinspiration: Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https… "

africanfoodyummy @africanfoodyum2
") ・・・ Rice & Assorted Meat Stew #dimner #rice #stew #staple #foodinspiration #foodie #foodpics… https://t.co/fLRdoYO7QA"

Roby latia @RobyLatia
"Chewy #chocolate Chip Granola Bars. #homemaderecipes #foodinspiration https://t.co/mhPkKNyAUt"

Topsector TU @TopsectorTU
"RT @DAFWeek: Deze kans wil je als #agrariër toch niet missen! https://t.co/96wlV5vC5g"

Arjan de Boer @Arjantweets
"RT @foodinspiration: Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https… "

Dutch Agri Food Week @DAFWeek
"Deze kans wil je als #agrariër toch niet missen! https://t.co/96wlV5vC5g"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Pescado chillo criollo!!!! #food#italy#italian #italianchef #chef #italianfood#instafood #kitchen #foodblogger#food… https://t.co/xd8NJ3suVT"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"Risottiamo!!! #food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger… https://t.co/IacNoge2tu"

Maaike de Reuver @MaaikedeReuver
"RT @foodinspiration: Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https… "

Food Inspiration @foodinspiration
"Agrarische bedrijven opgelet! Nog 8 dagen om je aan te melden en kans te maken op een boerderijwinkel-restyling. https://t.co/9rHsAB44ge"

Agenda