http://www.foodinspiration.nl http://www.foodinspiration.be http://www.foodinspiration.com

I love sla

6 augustus 2013    Hugo Potharst   

Blogger Hugo Potharst tipt Sla, een nieuwe saladbar in Amsterdam. Omdat het gruwelijk lekker en goed voor de wereld is.

Salades, sappen, tarwegras (ja, ja) , biologische wijnen, bocca koffie en mooie thee, wilde zalm (msc) en als zoetigheid bijvoorbeeld een bakje dadels. Dat is Sla, een nieuwe saladbar in de Amsterdamse Pijp, recht tegenover Rialto Cinema.

Het brein achter dit nieuwe concept is Jop van de Graaf. Met nog maar weinig ervaring in de horeca, en recent zelf een klein uitstapje naar de boze wereld van vastgoed, besloot Job zich toch volledig te storten op dit nieuwe concept.

Het pand is helder en open. Met aan de voorkant de kas, boven het restaurant en beneden het lab, waar alle ingrediënten worden uitgezocht en verzameld voor de kas en het restaurant. Hier kunnen ook activiteiten worden georganiseerd, al wordt dat lastig als het er zo druk blijft als de afgelopen tijd.

Het menu is naar eigen zeggen 90% biologisch. Waar die 10% is gebleven weet niemand, maar als er geen biologische kip voorradig is komt er geen plof-kip en gaat de kip gewoon even van de kaart.

Sla werkt samen met onder meer Amator, Meisjes van de Bloemen, Nicemakers en bijvoorbeeld Toms Shoes alwaar zij de schoenen van dragen. Allemaal mooi en helder dus.

Oh ja, er staat ook een 'Fountain of Youth' op de kaart, oftewel een lekkere kokoswater. Helaas geen voedingswaarde (check Wholefoods.com) , maar wel hip.

Het gaat ze lukken denk ik. Met het Sarphatipark om de hoek en het jonge publiek uit de Pijp dat de markt ook wel eens zat is, kan het zeker een succes worden. Top Sla! En welkom in Amsterdam.

Sla
Ceintuurbaan 149
1072 GB Amsterdam
tel: 020-7893080
open: ma t/m za 12:00 – 21:00 uur
www.ilovesla.com

Reacties

Plaats een reactie

Inloggen met of
Als je inlogt met Twitter of Facebook wordt je reactie automatisch gepost of getweet met de link naar dit artikel.

Petrol laat kansen liggen met food

Het tankstation van de toekomst moet veel meer inspelen op foodtrends.

Meer dan alleen melk

Een verslag van een dag vol zuivel en wetenschap

Jamie's Garden #7

Last but not least. Mijn laatst blog over Jamie’s Garden. Eind januari gaat deze dame terug de schoolbanken in.

Jamie's Garden #6

De dagen worden weer langer, vanaf nu gaan we richting de zomer!

Jamie's Garden #5

Met een potje peterselie en basilicum in je keuken tel je tegenwoordig nauwelijks nog mee.

Het verhaal van de diners

Vroeger was echt niet alles beter, maar het is soms wel de moeite waard om stil te staan bij dingen die verloren dreigen te gaan.

Zoeken

Gratis aanmelden Magazine

Vul bovenstaand formulier in om je gratis aan te melden voor het Food Inspiration Magazine. Het magazine wordt elke 3 weken per e-mail verstuurd.

Sponsored stories

Tweets #foodinspiration

De Kastanjeboom @kastanjeboom
"Wij doen mee met @foodinspiration @overdevloerbijdeboer/pimpmyfarmshop. Vandaag kan er nog gestemd worden. https://t.co/qRxtSRBCFs"

Forever Freebies @foreverfreebies
"Want free food delivered? Receive $15 off your first order on #UberEATS with promo code: UE-omidd1… https://t.co/hxsM1ikwv8"

Ana C @lifewellness11
"RT @GastroNote_eu: Healthy meals #Cauliflower bread with sweet & sour carrot and roast fennel shavings. #fennel #carrot #tasty #healthyfoo… "

Nard Clabbers @NardClabbers
"RT @nataschakooim: Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital @foodinsp… "

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/TZkOacMkFa"

Chef G. Imperato @Chef_Imperato
"#food #italy #italian #italianchef #chef #italianfood #instafood #kitchen #foodblogger #foodinspiration… https://t.co/zaweRaAoWs"

Nicole Kleuskens PS @nicolekleuskens
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Natascha Kooiman @nataschakooim
"Voedselveranderaars en gamechangers gezocht! Wie hoort er in de #food100!? Aanmelden kan nog! @AgrifoodCapital… https://t.co/qSSkejETBE"

ElskeTweet @ElskeTweet
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Enrique Figee @enriquefigee
"RT @foodinspiration: Wij zijn op zoek naar de voedselveranderaars van vandaag en de gamechangers van morgen! Meld je/ze aan via https://t.c"

Agenda